Talvivaara: Sisäpiirisyytteen saanut johtaja voi jatkaa

Talvivaaran emoyhtiön johtoryhmään kuuluva Lassi Lammassaari voi jatkaa työssään sisäpiirisyytteestä huolimatta, kertoo Talvivaara tiedotteessa. Yhtiön mukaan syytteellä ei ole vaikutusta yhtiöön eikä sen taloudelliseen asemaan.

Talvivaaran johtajiin kuuluvaa Lammassaarta syytetään Helsingin käräjäoikeudessa sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Vielä ei ole paljastunut, minkä yhtiön tietoihin syyte liittyy. Kaupparekisterin mukaan Lammassaarella ei ole merkittävää vastuuasemaa muissa yhtiöissä kuin Talvivaarassa.

Lammassaarella oli esimerkiksi vuonna 2009 yli puoli miljoonaa Talvivaaran osaketta, jolloin omistuksen arvo oli miljoonaluokkaa. Vuonna 2012 Lammassaari ei enää kuulunut yhtiön 50 suurimman omistajan joukkoon.

Kauppa Talvivaaran osakkeella keskeytettiin pörssissä viime vuoden marraskuussa, kun kaivosta pyörittänyt Talvivaara Sotkamo hakeutui konkurssiin.

Valtion omistama Terrafame osti kaivoksen liiketoiminnan, ja Talvivaaran emoyhtiö on onnistunut jatkamaan toimintaansa myymällä palveluitaan Terrafamelle.

 

Lue myös:

    Uusimmat