Talvivaara kitkuttaa eteenpäin niukalla kassalla

Talvivaaran emoyhtiö kitkuttelee eteenpäin niukalla kassalla. Yhtiön mukaan sen rahat ja pankkisaamiset olivat torstaina 4,3 miljoonaa euroa.

Talvivaara julkisti torstaina viime vuoden tilinpäätöksensä ja johdon selvityksen alkuvuodesta. Talvivaaran talousluvut ovat rajut, sillä yhtiö kirjasi viime vuodelta reilun 700 miljoonan euron liiketappion. 

Saneerausmenettelyssä oleva Talvivaara on pyrkinyt jatkamaan toimintaansa. Talvivaaran mukaan ei ole varmuutta, että se pystyy täyttämään kaikki saneerausohjelman voimaantulon edellytykset annetussa määräajassa. 

Saneerausohjelmaehdotuksen hyväksyminen edellyttää, että tarvittava määrä velkojia tukee sitä. Ilman puoltavia ääniä saneerausohjelmaa ei voida vahvistaa, mikä todennäköisesti johtaisi yhtiön konkurssiin.

Velkojien äänestys päättyy ensi viikolla.  

Emoyhtiö Talvivaaran Kaivososakeyhtiö ja sen tytäryhtiö kaivostoimintaa harjoittanut Talvivaara Sotkamo jättivät yrityssaneeraushakemuksen marraskuussa 2013.

Talvivaara Sotkamo asetettiin konkurssiin sen omasta hakemuksesta viime vuoden marraskuussa.  

Tilintarkastajat toteavat omassa tiedotteessaan, etteivät ne pysty antamaan lausuntoaan, koska ne eivät ole pystyneet hankkimaan riittävästi tarvittavia taustatietoja.  

-Emme pystyneet todentamaan, onko takaukseen perustuvia vastuita olemassa vai eikö niitä ole, tiedotteessa todetaan.  

Lue myös:

    Uusimmat