Mainos

Talvimyrskyt piinaavat Eurooppaa

Rajut talvimyrskyt ovat riepotelleet Eurooppaa. Varsinkin sähkölinjat ovat kokeneet kovia.

Tuhannet ihmiset Britanniassa, Ranskassa ja Irlannissa ovat jääneet ilman sähköä rajujen lumimyrskyjen katkoessa sähkölinjoja. Britannian pohjoisosissa tiistaina riehunut myrsky katkaisi sähkön lähes 100 000 kotitaloudesta, tukki pääteitä sekä häiritsi junaliikennettä. Lumentulon odotettiin kiihtyvän entisestään tänään samalla, kun myrskyt siirtyvät maan eteläosiin.

Ranskassa pahimmista talvimyrskyistä kärsi Ardechen alue, jossa noin 7000 kotia jäi ilman sähköä. Etelä-Ranskassa satoja autoilijoita jäi saarroksiin moottoriteille, kun paikoin jopa 40 senttimetrin lumikerros katkaisi liikenteen. Ranskan Rivieralla oli keskiviikkoaamuna lunta ensimmäisen kerran 15 vuoteen. Lisää lumisateita on odotettavissa Ranskassakin.

Irlannissa oli tiistaina pahimmillaan 70 000 kotitaloutta ilman sähköä. Dublinin lentokenttä jouduttiin sulkemaan ja noin 400 lentoa peruttiin huonon sään vuoksi. Irlannissa lumisateiden odotettiin kuitenkin helpottavan keskiviikon aikana.

Pohjois-Italiassa rankka lumentulo sulki keskiviikkona Milanon lentokentän neljäksi tunniksi. Häiriöt lentoliikenteessä ulottuivat aina Roomaan saakka. Lentoja peruutettiin myös Torinossa ja Genovassa. Milanon kansainvälinen lentokenttä avattiin uudelleen keskiviikkona iltapäivällä. Lumentulo ja rankkasateet ulottuivat myös Etelä-Italiaan Calabrian alueelle aiheuttaen tulvia ja liikenneongelmia.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.