Mainos

Talvi tulee loskan ja kovan tuulen saattelemana – Pekka Pouta: Maanantai tuntuu sikakylmältä

Lämpimän kauden jälkeen talvi on tekemässä tuloaan Etelä-Suomea myöten.

MTV:n meteorologi Pekka Pouta kuitenkin huomauttaa, että talvi saapuu nyt melko aaltoilevalla ja sotkuisellakin tavalla.

Suomeen saapuu huomenna kylmää ilmaa matalapaineen mukana. Sateet tulevat ensin vetenä, mutta myöhemmin päivällä ne tulevat maan keskiosassa lumena ja etelässä räntänä. Huomiselle on luvassa myös voimakasta pohjoistuulta.

– Tuulenpuuskat voivat aiheuttaa jopa sähkökatkoja lännessä ja etelässä, pohtii Pouta.

Lämpötila painuu nollan tuntumaan, mutta kova tuuli saa sään tuntumaan kylmemmältä.

Perjantain vastaisena yönä sää on selkeää etelässäkin ja lämpötila laskee pakkaselle.

Perjantaina Suomeen saapuu uusi sadealue. Sateet alkavat lumena ja räntänä maan lounaisosaa lukuun ottamatta. Lunta ei kuitenkaan pääse kerääntymään Pori-Porvoo linjan eteläpuolelle. Maan itäosaan ja pohjoiseen sen sijaan lunta tulee kymmenisen senttiä.

Lauantaina on vuorossa hieman lauhempi aalto etelässä, mutta sunnuntaina onkin vuorossa pohjoismyrsky lumikuuroineen ja pakkasineen. Pakkasta on sunnuntaina ja maanantaina etelässäkin muutamia asteita.

– Maanantaina tuntuukin hyytävältä ja suorastaan sikakylmältä lämpimän jakson jälkeen. Silloin sää kyllä näyttää hyvältä, mutta tuntuu pahalta, Pouta naurahtaa.

Vaikka sää vaikuttaakin nyt melko aaltoilevalta, niin kyseessä on kuitenkin harppaus talven suuntaan. Kuukausiennusteen mukaan 5.12. alkava viikko olisi jo selvästi kylmempi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.