Saadaanko jouluksi lumi maahan etelässäkin? Meteorologin synkkä arvio: "Ei ainakaan ensi viikolla..."

Jouluun on enää kaksi viikkoa aikaa, ja monet etelässä ja länsirannikolla asuvat vielä arvuuttelevat, saadaanko jouluksi valkea maa.

Tämänhetkisen lumitilanteen mukaan pohjoisessa Suomessa on parisenkymmentä senttiä lunta. Lapissa sen sijaan vallitsevat todella hanget korkeat nietokset, sillä maakunnassa on paikoin jopa 45 senttiä lunta. Jyväskylän eteläpuoleisessa Suomessa ja länsirannikolla tilanne on sen sijaan toinen.

– Jouluun on reilut kaksi viikkoa, ja sen voi sanoa, että ainakaan ensi viikolla pysyvää lunta ei etelään ole luvassa, MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi toteaa.

Ensi viikolla Suomen ylitse pyyhkii usea matalapainealue, joka tuo etelään vesisateita. Lämpenevät ilmat saattavat viedä silloin myös Jyväskylän seudun lumet mennessään.

– Maan keskiosassa sateet tulevat välillä lumena ja välillä vetenä.

Pitkän ajan ennuste arvioi, että maan etelä- ja keskiosassa on on keskimääräistä lämpimämpää jouluun asti. Luminen joulu näyttää ainakin eteläisessä Suomessa vielä hyvin epävarmalta.

– Usein aivan etelään saadaan lunta vasta hieman ennen joulua. Joulua edeltävänä viikkona etelässäkin saattaa sataa lunta, mutta kyllä lumista joulua joutuu etelässä silti aattoon asti jännittämään, Rintaniemi sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja