Tältä vuoden 2015 kuuluisi näyttää – ainakin Paluu tulevaisuuteen -elokuvien mukaan

21. päivä lokakuuta 2015 on merkittävä erityisesti Paluu tulevaisuuteen -elokuvasarjan ystäville. Mutta miltä vuoden 2015 pitäisi näyttää, mikäli kulttielokuvasarjaa on uskominen?

Myös näiden ennustettiin olevan totta vuonna 2015

Automaattinen koiranulkoiluttaja

Puhuva liivi

Jätteillä toimiva kodin energiageneraattori

Kuivatut ruoat normaaleiksi palauttava "kosteutin"

Videolasit, jotka mahdollistavat televisio-ohjelmien katselun ilman suurta näyttöä

Fanien kannalta merkityksellinen on päivä, jolloin päähenkilö Marty ja tiedemies Doc palaavat tulevaisuuteen – saapuminen sattuu nimittäin olemaan tänä vuonna 21. päivä lokakuuta. Fanien hartaasti odottamaa päivää varten on perustettu muun muassa Facebook-sivu ja päivälaskuri.

Suomessa Paluu tulevaisuuteen -päivää juhlitaan muun muassa elokuvien erikoisnäytöksillä

Elokuvat kuvasivat tulevaisuutta lähdes 30 vuotta etukäteen ja esittelivät mitä futuristisempia ratkaisuja. Esimerkiksi vuonna 2015 kengät sitoivat itse nauhansa. Niken valmistamia kenkiä saapui markkinoille oikeastikin rajattu erä vuoden 2015 alussa.

Elokuvissa näkyvät Pepsi-pullot ovat nekin viimein totta. Futuristisen muotoisia pulloja on saatavilla Paluu tulevaisuuteen -päivänä ja ne kustantavat 20,15 dollaria kappaleelta.

Lentävien autojen ennustettiin myös olevan todellisuutta vuonna 2015. Vaikka niitä ei vielä olekaan näkynyt, ovat keksijät päässeet lähemmäksi elokuvien leijulautoja. Kakkososassa ensi kerran esiintynyt leijuva skeittilauta Hoverboard onkin fanien rakastama tulevaisuuden keksintö.

Kenkien lisäksi elokuvat esittelevät muitakin tulevaisuuden vaatteita ja asusteita. Itsestään kuivuva takki olisi loistava keksintö esimerkiksi Suomen ilmastoon.

Elokuva veikkasi myös, että Tappajahai-elokuvissa oltaisiin päästy jo jatko-osaan numero 19. Hai-hirmuilua mainostettiin myös liikkuvilla hologrammeilla. Teknologia mahdollistaisi tämän jo nykypäivänä, se vain ei ole ihan niin laajassa käytössä kuin Paluu tulevaisuuteen -trilogiassa.

Osittainen lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat