Tältä näyttää Talebanin julma "oikeus": Neljä rikolliseksi syytettyä ammuttiin ja ruumiit nostettiin näytille ympäri kaupunkia – "Oppitunti sieppaajille"

Video paljastaa äärijärjestön julmuudet: Taleban-taistelijat ampuivat neljä miestä ja nostivat ruumiit näytille nostureihin 0:38
Video paljastaa äärijärjestön julmuudet: Taleban-taistelijat nostivat ruumiit näytille nostureihin. Huom! Videon sisältö voi järkyttää joitain katsojia.

Äärijärjestön mukaan kyse on muille rikoksentekijöille suunnatusta pelotteesta.

Talebaniin kuuluvat viranomaiset ovat ripustaneet neljän sieppauksesta syytetyn ja teloitetun miehen ruumiit julkisesti esille Länsi-Afganistanissa sijaitsevan Heratin kaupungissa.

Kaupungin kuvernöörin Sher Ahmad Ammarin mukaan miehet olivat kidnapanneet paikallisen liikemiehen ja tämän pojan tarkoituksenaan viedä heidät pois kaupungista. Sieppaajat olivat jääneet kiinni yhdellä kaupunkia ympäröivistä tarkastuspisteistä. Asiasta raportoi uutistoimisto Reuters.

Reuters kertoo, että kiinnijäämistä seurasi ampumavälikohtaus, jossa Talebanin sotilaat ampuivat sieppaajat. Myös yksi Talebanin sotilaista haavoittui. Kidnapatut henkilöt eivät loukkaantuneet.

Kidnappaajien ruumiit tuotiin kuvernöörin mukaan nähtäville kaupungin keskusaukiolle Mustofiat Squarelle. Kuvernöörin mukaan kyseessä oli “oppitunti muille sieppaajille”.

Nosturi keskusaukiolla

Reutersin haastattelema paikallinen mies kertoo, että hän oli kesken kauppareissunsa kuullut kovaäänisistä kaiuttimista ilmoituksen, jossa pyydettiin ihmisten huomiota.

Mies näki, kuinka paikalle tuotiin lava-auton kyydissä ruumis, joka nostettiin roikkumaan nosturiin keskusaukiolle.

Reutersin mukaan raa’asta varoituksesta on jaettu runsaasti kuvamateriaalia sosiaalisessa mediassa. Nosturissa roikkuvan miehen rintaan oli myös kiinnittetty viesti: “Tämä on rangaistus kidnappaajille”

Muut kolme ruumista on Reutersin tietojen mukaan ripustettu muille paikoille ympäri Heratia.

Talebanin johtohahmo kertoi tällä viikolla Uutistoimisto AP:n haastattelussa, että ryhmä aikoo palauttaa muun muassa amputaatiorangaistukset ja teloitukset ehkäistäkseen rikollisuutta – laajasta kansainvälisestä vastustuksesta huolimatta. 

MTV Afganistanissa: Afganistanin romahtava talous näkyy pääkaupunki Kabulin katukuvassa 1:58
MTV Afganistanissa: Näin romahtava talous näkyy pääkaupunki Kabulin katukuvassa

Lue myös:

    Uusimmat