Tältä näyttää sähköautojen nokkakolari – raju törmäystestivideo julki

Törmäys rekan perävaunuun, jossa ei alleajosuojaa 1:23
KATSO MYÖS: Tältä näyttää törmäys rekan perävaunuun, jossa ei ole alleajosuojaa.

Jos sinua kiinnostaa tietää, millaista jälkeä syntyy kahden sähköauton nokkakolarissa, valottaa tämä törmäystesti asiaa kenenkään loukkaantumatta. Mikäli klikkasit tämän artikkelin auki siinä toivossa, että näkisit massiivisia räjähdyksiä ja tulenlieskoja, joudumme valitettavasti tuottamaan sinulle pettymyksen.

Jutun perästä löytyvällä videolla Tesla Model Y ja lähes 300 kiloa painavampi Volkswagen ID.6 Crozz ajavat osittaisen nokkakolarin. Kummankin auton nopeus on törmäyshetkellä 64 kilometriä tunnissa.

Kumpikin auto kärsi kolarissa käytännössä samanlaisia vaurioita. Autot pysyivät yhtenä kappaleena ja ottivat törmäyksen vastaan suunnitellusti.

Merkittävin ero vaurioissa oli se, että Model Y:n kuljettajan puoleiset ovet eivät auenneet törmäyksen jälkeen, kun taas Volkkarin kaikki ovet aukesivat. Eroa voidaan ainakin osittain selittää autojen painolla.

Lisäksi Volkswagenin akusto piti paremmin muotonsa kuin Teslan, mutta kummassakaan akustossa ei syttynyt tulipaloa törmäyksen seurauksena.

Volkswagen ID.6 ei ole saatavilla Euroopassa, vaan kyseessä on Kiinan-markkinoille suunnattu ja vähän täkäläistä ID.4:ää pidempi auto.

Katso törmäystestivideo alta.

Lähde: InsideEV's

Artikkelia muokattu 18.10. klo 9.45: Poistettu virheellisesti laskettu tieto, millä nopeudella seinään ajettavaa törmäystä videon kolari vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat