Tältä näyttää Marimekon syksy – katso kuvat Tukholman muotiviikolta!

Väriä, geometriaa, luontoa ja kansanperinnettä – Marimekko esitteli tulevan syksyn ja talven mallistonsa New Yorkin muotiviikon sijaan Tukholmassa tammikuun 2013 lopulla . Miltä catwalkilla näytti?

– Syksyn ja talven 2013 vaatemallisto Art of print making – Väriä säästä kuvastaa ympäröivän luonnon muutoksia vuodenaikojen vaihtuessa. Syksyiset sääilmiöt paljastavat kiehtovaa kauneutta, värien korostumista tummaa taustaa vasten. Suunnittelutiimiämme innoittivat 1920- ja 1930-lukujen taiteen geometria ja sen yhtymäkohdat primitiiviseen kansanperinteeseen sekä syksyisten puutarhojen ylipursuava kauneus. Mallisto, jossa rauhalliset sävyt yhdistyvät kirkkaisiin aksenttiväreihin, ilmentää ajankohtaisella tavalla Marimekon ydintä − väriä, kuviota ja muotoa.

Näin Marimekon Head of Fashion Design, muodin pääsuunnittelija, Noora Niinikoski kuvailee tulevan syksyn ja talven mallistoa. Mallisto esiteltiin näkymisen sijaan tällä kertaa pohjoismaisissa tunnelmissa Tukholman muotiviikolla tammikuun 2013 lopussa.

ruotsalaisten ottaneen Marimekon hyvin vastaan ja pohti tämän johtuneen siitä, että heilläkin on meidän suomalaisten tavoin pitkä historia merkin kanssa.

Lue myös:


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja