Tältä näyttää, kun kissa kohtaa ravun – katit pääsivät ihailemaan kaloja Kotkassa: "Mielenkiintoista seurata kissojen käyttäytymistä"

Kissat pääsivät ihailemaan kaloja Maretariumissa, Kotkassa 0:47
Noin 30 kissaa ihasteli luonnonkaloja Maretariumissa, Kotkassa joulukuussa 2021.

"Kissapäivä" järjestettiin Kotkan Maretariumissa nyt toista kertaa. Suomalaisiin kaloihin kävi tutustumassa noin 30 kissaa.

Ahvenet, turvat, hauet, ankeriaat ja töröt ovat suomalaisia kaloja. Kissojakin ne kiinnostavat – varsinkin Kotkassa!

"Kissapäivä" järjestettiin Kotkan Maretariumissa nyt toista kertaa. Päivän aikana kissavieraat saavat tulla ihastelemaan kaloja lähietäisyydeltä.

Kissoja kävi päivän aikana noin 30, kertoo toimitusjohtaja Sari Saukkonen. Vieraita oli monenlaisia rotukissoista aina rescue-kissoihin. 

Kissoille vierailu akvaariossa voi olla erikoinen ja jännittäväkin. Katso kissojen reaktioita yllä olevalta videolta!

– Osa ei niin kovasti kaloja huomannut, vaan niitä kiinnostivat muut asiat, paikka ja ihmiset. Osa seurasi kaloja hyvinkin tarkasti, Saukkonen kuvailee.

Kissoilla erilaisia kalasuosikkeja – villasaksirapukin kiinnosti

Toiset kissat rakastavat isoja kaloja; osalle suosikkeja ovat pienet parvikalat.

– Emme tällä kokemuksella vielä osaa sanoa, miksi yhtä kiinnostaa yksi, toisia toinen. Yhdelle kissalle villasaksirapu oli kaikista kiinnostavin kalojen sijaan, Saukkonen paljastaa.

– Meillähän altaat ovat kivasti sillä korkeudella, että kissat pääsevät suurinta osaa kaloista hyvin katsomaan. Ei tarvitse erikseen nostaa.

Kaloillekin elämys: "Hyvin uteliaina seurasivat kissoja "

Tavallisesti akvaariokeskuksen kaloja aktivoidaan erilaisilla ruoilla ja ruokintatavoilla. Vuodenajat pätevät myös akvaariossa, mikä tuo mukanaan erilaiset kutuajat ja -käyttäytymiset: esimerkiksi helmikuussa kutevat mateet, keväällä ahvenet, loppuvuodesta lohet. Kissojen näkeminen on myös kaloille vaihtelua.

– Kaloillemmehan se on omanlaisensa elämys. Kalat hyvin uteliaina seurasivat kissoja ja tulivat aivan ikkunan viereen ihmettelemään. Tässä saattoi olla kissoja suurempi elämyspäivä kaloillemme, Saukkonen naurahtaa.

Muitakin eläimiä akvaariossa vierailee: koirille Maretariumissa on omistettu koko marraskuu jo vuodesta 2014 alkaen.

– Siitähän kissalauantain idea lähti: aina, kun tiedotimme koirakuukaudesta, on tullut kysymyksiä, että koska kissat pääsevät. On ollut kauhean kiva yllätys, että on löytynyt paljon kissoja, jotka tykkäävät reissata ja tulla käymään, Saukkonen sanoo.

"On mielenkiintoista seurata kissojen käyttäytymistä"

Ensi vuonna suunnitelmissa on laajentaa "kissanpäivät" useamman päivän mittaisiksi.

– Meille on jo nyt tullut viestejä, että tullaan ensi vuonna uudestaan, oli niin kiva päivä. Kissapäivä on toki henkilökunnallekin hauska, kun on mielenkiintoista seurata kissojen käyttäytymistä, Saukkonen kiittelee.

Katso myös: Tämä yöllinen video paljastaa, miten mahdotonta on nukkua, jos perheessä on kolme kissaa!

Lue myös:

    Uusimmat