Tältä näyttää kun hävittäjä laskeutuu moottoritielle – MTV seurasi harjoitusta suorana

2:05

Ilmavoimat järjestää tänään lentoharjoituksen, jossa harjoitellaan hävittäjän laskeutumista maantielle Lusin suoran kohdalla. MTV lähettää hävittäjän laskeutumisen suorana netissä ja Katsomossa. 

MTV näytti harjoitusta suorana nettisivuillaan.

Harjoitus on osa Karjalan lennoston Baana 16 -lentotoimintaharjoitusta, jonka lentotoiminta tapahtuu Lusin maantietotukikohdasta ja Rissalan tukikohdasta käsin. Lusissa vierailee harjoituksen aikana Ruotsin ilmavoimien Gripen-monitoimihävittäjiä.

Liikennejärjestelyt valtatie 5:llä 

Baana 16 -lentotoimintaharjoitus aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Lusin maantietukikohdan lähialueella. Valtatie 5 on ollut katkaistuna liikenteeltä viime lauantaista lähtien.

Suljettu tieosuus on etelästä Heinolan moottoritien ja Jyväskyläntien (Valtatie 4) liittymästä valtatietä 5 Mikkeliin päin, pohjoisessa tien 140 ja valtatie 5 risteykseen saakka. Kiertotie on järjestetty tietä 140 pitkin. Kiertotiellä on alennettu nopeusrajoitus. 

Valtatie 5 avataan liikenteelle perjantaina 30.9. kello 18 mennessä.

Harjoituksessa lähes 400 henkilöä

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 380 henkilöä, joista puolet toimii Lusin tukikohdassa. Reserviläisiä on harjoituksessa mukana noin 80. Harjoituksen johtajana toimii Karjalan lennoston komentaja eversti Jari Mikkonen.

Lentotoiminnan osalta harjoituksen tavoitteena on toteuttaa ohjaajille lentokoulutusohjelmien mukaisia koulu- ja harjoituslentoja tilapäiselle sotilaslentopaikalle eri olosuhteissa. Lentotoimintaan osallistuu 8-9 Hornet-monitoimihävittäjää, Hawk-suihkuharjoituskoneita sekä muuta ilmavoimien lentokalustoa.

17:07

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja