Mainos

Hävittäjät valtaavat viitostien Heinolassa – Ilmavoimien harjoitus katkaisee liikenteen viikoksi

Ilmavoimat ottaa Lusin maantietukikohdan lentoharjoituksensa käyttöön perjantaina. Harjoitukset jatkuvat kuun loppuun asti. Valtatie 5 katkaistaan yleiseltä liikenteeltä lauantaina 24.9. puoleltapäivin ja avataan jälleen liikenteelle perjantaina 30.9. iltakuuteen mennessä.

Karjalan lennosto järjestää Baana 16 -lentotoimintaharjoituksen 23.9.–1.10. Lentoharjoitukset lennetään Lusin maantietukikohdasta ja Rissalan tukikohdasta käsin. Lusissa Heinolasta vierailee harjoituksen aikana myös Ruotsin ilmavoimien Gripen-monitoimihävittäjiä.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 380 ihmistä. Reserviläisiä on harjoituksessa mukana noin 80.

Lentoharjoituksen tavoitteena on toteuttaa ohjaajien lentokoulutusohjelmien mukaisia koulu- ja harjoituslentoja eri oloissa tilapäiselle sotilaslentopaikalle.

Lentotoimintaan osallistuu 8–9 Hornet-monitoimihävittäjää, Hawk-suihkuharjoituskoneita ja muuta ilmavoimien lentokalustoa.

Lentoja lennetään päivittäin kello 9–23. Harjoituksissa on kuitenkin tauko opäivittäin tauko kello 17–18.

Valtatie 5:n liikenne katkaistaan lauantaina

Baana 16 -lentotoimintaharjoitus aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Lusin maantietukikohdan lähialueella. Valtatie 5 katkaistaan yleiseltä liikenteeltä lauantaina kello 12.

Suljettava tieosuus on etelästä Heinolan moottoritien ja Jyväskyläntien (Valtatie 4) liittymästä valtatietä 5 Mikkeliin päin ja pohjoisessa tien 140 ja valtatie 5 risteykseen saakka. Kiertotie järjestetään tietä 140 pitkin. Kiertotiellä on alennettu nopeusrajoitus.

Valtatie 5 avataan liikenteelle perjantaina 30.9. kello 18 mennessä.


Hävittäjällä 500km/h parin metrin päässä toisesta hävittäjästä? "Ei se ole niin vaarallista".

10:23

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.