Tältä näyttää Kalle Rovanperän vauhdikas paluu WRC-auton rattiin Keski-Suomessa – "Aika nopeasti fiilis löytyi"

Kalle Rovanperällä vauhdikas paluu WRC-auton rattiin Keski-Suomessa 2:26

Kalle Rovanperällä koitti maanantaina paluu ralliarkeen, kun hän istahti ensimmäisen kerran kolmeen kuukauteen Toyotan WRC-auton ohjaamoon.

Rallin MM-sarja on ollut tauolla maaliskuussa ajetusta Meksikon MM-rallista lähtien. Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-tiimi aloitti maanantaina ensimmäiset testinsä koronaviruksen aiheuttaman paussin jälkeen, ja ensimmäisenä testivastuussa oli tallin tulokaskuljettaja Rovanperä.

Rovanperä otti alun tunnustellen, mutta vauhti kasvoi vähitellen.

– Hyvä fiilis. Aamulla oli mukavaa lähteä taas ajamaan, Rovanperä kuittasi MTV Urheilulle.

– Testit aloitetaan yleensä aika varovaisesti. Nyt oli pari varovaisempaa vetoa, mutta aika nopeasti fiilis löytyi sieltä, vasta 19-vuotias kuljettaja lisäsi.

Rovanperä pääsi testaamaan varsin kesäisissä olosuhteissa Jyväskylän lähistöllä. Kuiva soratie vain pöllysi, kun suomalaislupaus kiidätti vauhdikkaasti Toyota Yaris WRC -autoa.

– Testaamme vähän kaikenlaista. Yritämme koko ajan kehittää kaikkea ja mennä eteenpäin, vaikka kisoja ei ole tiedossa, Rovanperä sanoi.

Koronavirus on perunut tältä kaudelta jo viisi osakilpailua, myös kotoisen Suomen MM-rallin. Kansainvälisen autoliiton FIA:n on määrä päättää vielä tällä viikolla, miten kautta jatketaan.

– En ole stressannut siitä (tilanteesta) liikoja, kun en itse mahda sille mitään. Mutta toivottavasti päästään mahdollisimman aikaisin (takaisin kisoihin). Vähän pahalta loppukausi näyttää, Rovanperä totesi.

Lue myös:

    Uusimmat