Tältä näyttää Antti J. Jokisen naistrilogian kolmas osa – Helene Schjerfbeckistä kertovan elokuvan traileri julki

Helene-elokuvan teaser-traileri julkaistiin 1:27
Helene-elokuvasta julkaistiin ensimmäinen näyte.

Taidemaalari Helene Schjerfbeckin ja Einar Reuterin suhteesta taiteeseen, kirjallisuuteen sekä toisiinsa kertova Helene-elokuva saa ensi-iltansa ensi vuonna.

Antti J. Jokisen ohjaama, tositapahtumien inspiroiman Helene-elokuvan ensimmäinen teaser-traileri on julkaistu. Elokuva kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckin (1862–1946) ja kirjailija, taidekriitikko ja -maalari Einar Reuterin (1881–1968) suhteesta taiteeseen, kirjallisuuteen ja toisiinsa.

Tiedotteen mukaan elokuvan alkuperäisideana on Rakel Liehun Runeberg-palkinnon voittanut romaani Helene (WSOY, 2003).

Pääroolissa Helene Schjerbeckinä nähdään Laura Birn. Miespääosan eli Einar Reuterin roolin näyttelee Johannes Holopainen.

Muissa rooleissa Helene-elokuvassa nähdään taidemaalari Helena Westermarckia näyttelevä Krista Kosonen ja Helene Schjerfbeckin äitiä Olga Schjerfbeckiä esittävä Pirkko Saisio. Helenen isoveli Magnus Schjerfbeckin roolin näyttelee Eero Aho ja taidekauppias Gösta Stenmanina nähdään Jarkko Lahti.

Elokuvan kuvaukset alkoivat helmikuussa ja elokuvateattereissa Helene nähdään vuonna 2020.

– Elämme koko tuotannossa Helenen sanoin hurmoksessa. Maalaamista, muodonmuutoksia ja uuden opettelemista kunnioittaen Schjerfbeckiä ja Reuteria. Koko työ jo ennen kuvauksia on kestänyt viisi vuotta, joista näyttelijät ovat olleet mukana viimeiset kahdeksan kuukautta, Antti J. Jokinen toteaa tiedotteessa.

– Voin vain olla kiitollinen, kuinka omistautuneita ihmiset ovat sille haaveelle, joka minulla on ollut. Tehdä elokuva modernin taiteen suurimmasta tähdestä ja mahdottomimmasta perfektionistista Helene Schjerfbeckistä. Hänen ja Einar Reuterin suhde on elokuvan arvoinen.

Helene on Antti J. Jokisen naistrilogian kolmas osa. Trilogian aiemmat elokuvat Puhdistus (2012) ja Kätilö (2015) keräsivät kumpikin yli 200 000 katsojaa.

Elokuvan juliste näyttää tältä:

Lue myös:

    Uusimmat