Kommentti: Antti J. Jokisen uutuuselokuva on riipaisevaa katsottavaa vanhemmille

Pahan kukat -elokuva kertoo lähiössä asuvan uusioperheen tarinan.

Aiemmin kaksi historiallista elokuvaa (Puhdistus ja Kätilö) ohjanneen Antti J. Jokisen uutuus Pahan kukat pureutuu nykypäivän ongelmiin.

Elokuvan päärooleissa nähdään ensikertalaisia tai uransa alkuvaiheessa olevia näyttelijöitä, joilla kaikilla on jonkilainen tausta lähiöissä. Erityisesti räppäreiden Junon ja Mikael Gabrielin valinta elokuvaan on puhuttanut, mutta he hoitavat osuutensa yllättävänkin luontevasti – Mikaelin sanoin "olemalla omia itsejään".

Vain yksi asia hieman häiritsee. Molemmilla räppäreillä on hyvin persoonallinen ulkoinen olemus, joka väkisinkin tuo elokuvaa katsoessa mieleen heidän julkisuuskuvansa muusikkoina – ei fiktiivisinä roolihenkilöinä. Asiaa ei varsinaisesti auta se, että Junon roolihenkilö on hänkin nimeltään Juno.

Nuoret tuovat oman kokemuksensa kautta elokuvaan autenttisuutta, mutta vaikuttavimman roolityön tekee silti Eero Aho. Hän näyttelee Arttu-nimistä uusioperheen isää, joka on valmis tekemään mitä vain pitääkseen rikkonaisen perheensä kasassa.

Sukupolvikokemuksen ja yhteiskunnallisuuden lisäksi elokuvan yhtenä kantavana teemana onkin perhe ja lähimmäisenrakkaus.

Arttu haluaa saada rikollisuuden pariin ajautuneen vanhemman poikansa Junon (Juno Korhonen) kaidalle tielle ja pitää hänet lähellään, mutta samaan aikaan suojella nuorempaa, vasta teini-ikäistä poikaansa Sipeä (Viljami Nojonen). Huoli ja pojan ongelmat vaikuttavat koko isän elämään ja perheen keskenäisiin suhteisiin.

Juuri tämä ristiriita tekee elokuvasta niin raadollista katsottavaa erityisesti vanhemmille. Jokaisen vanhemman suurin huoli ja pelko on, että omalle lapselle tapahtuu jotain tai tämä joutuu ongelmiin.

Elokuvassa Artun isänrakkaus kulminoituu, kun hän saa tietää poikansa syyllistyneen vakavaan rikokseen. Hänen on tehtävä riipaiseva valinta kahden erittäin huonon vaihtoehdon väliltä: hylkääkö hän vanhemman poikansa suojellakseen nuorempaa tämän vaikutukselta vai riskeeraako kaiken puolustaakseen tätä viimeiseen asti – jopa poliiseilta.

Pahan kukat saa Suomen ensi-iltansa ensi perjantaina 30. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat