Tältä näyttää 100 000 euroa maksanut Eppu Normaali -teos: "Todellista seinästä revittyä huumoria"

Eppu Normaali -yhtyeen veistos julkistettiin eilen Ylöjärvellä. 

Eppu Normaali -veistos julkistettiin keskiviikkona 29. elokuuta Ylöjärven kaupungintalon aukiolla. Alamökki-nimisen veistoksen mallina on toiminut Eppu Normaalin ensimmäisen treenikämpän, sittemmin studiona palvelleen ”alamökin” päätyseinä.

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus sai idean alamökistä heti projektin alkumetreillä.

– Alamökki on ollut poikkeuksellisen tärkeä Eppu Normaalin alkuvaiheiden ja koko olemassaolon mahdollistaja, eikä alamökin merkitys yhtyeelle ole kadonnut alkuvuosien jälkeenkään, Schroderus kertoo tiedotteessa.

Alamökki liittyy kiinteästi Martti ja Mikko ”Pantse” Syrjän perheen ja veljesten yhtyeen historiaan mutta myös Ylöjärven menneisyyteen. Yhtye innostui välittömästi teoksen ideasta.

– Ajatus alamökin seinästä Ylöjärven keskusaukiolla oli humoristinen. Tuumimme, että tämä olisi todellista seinästä revittyä huumoria, Syrjä naurahtaa.

– Lopputulos on kaunis, kookas ja kiiltävä esine, jolla on esteettistä arvoa. Veistos kaunistaa Ylöjärveä ja sitä tullaan katsomaan kauempaakin. Tämä oli bändin toive ja se toteutui.

Ylöjärven kaupunki halusi kunnioittaa veistoshankkeella yhtyeen ainutlaatuista uraa ja sitoutumista kotikaupunkiinsa.

Veistoksen budjetti on noin 100 000 euroa ja se katetaan pääosin kaupungin saamilla testamenteilla, jotka on osoitettu kulttuuritarkoitukseen

Lue myös:

    Uusimmat