Mainos

Taloussanomien vertailu: Britanniassa EU:n kalleinta bensaa – Suomi viidennellä sijalla

Vaikka bensan hinta hirvittäisi, ei Suomessa tankata Euroopan unionin kalleinta bensaa, kertoo Taloussanomat.

Taloussanomien mukaan tyypillinen suomalaisautoilija maksoi elokuun hinnoilla bensoistaan vuodessa 2307 euroa, mikä on 120 euroa enemmän kuin EU-maissa keskimäärin. Dieseliin meni 1586 euroa, mikä on 113 euroa keskimääräistä enemmän.

Laskelmien perusteella Suomessa bensa on viidenneksi kalleinta ja diesel neljänneksi kalleinta.

Virossa taas bensiini oli EU:n halvinta ja diesel toiseksi halvinta. Bensa oli 563 euroa ja diesel 325 euroa vähemmän kuin Suomessa. Samalla kuitenkin virolaisten keskipalkka on kolmannes suomalaisten palkasta.

Taloussanomien mukaan Ruotsissa bensiiniin meni 171 euroa vähemmän rahaa, mutta diesel taas tuli 61 euroa kalliimmaksi. Tanskassa luvut pyörähtivät toisin päin: bensiini oli kalliimpaa, mutta diesel halvempaa kuin Suomessa.

Britanniassa kukkaronnyörejä kaivellaan tankatessa huomattavasti enemmän kuin Suomessa: Britanniassa bensiini maksoi 143 ja diesel 352 euroa enemmän kuin Suomessa.

Laskelmat Taloussanomille teki Suomen Rahatieto. Summat laskettiin sen mukaan, että ajokilometrejä kertyy vuodessa keskimääräiset 20 000. Bensiinin kulutukseksi oletettiin 7,5 litraa/100 km ja dieselin kulutukseksi 6,0 litraa/100 km.

Taloussanomien mukaan tieliikenteen polttoainevero ja polttoaineiden arvonlisävero toivat Valtiolle viime vuonna yhteensä lähes 4,2 miljardin euron verotulot.

Juttua korjattu: Lähteeksi korjattu Taloussanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.