Tallipomon tuomio: Loeb joutui maksamaan päätöksestään

Sebastien Loebin ilmiömäinen paluu rallin MM-sarjaan sai pahan kolauksen lauantaina, kun ranskalaiskonkari putosi kärkipaikalta rengasrikon vuoksi.

Loebin Citroenista puhkesi kumi lauantai-iltapäivän ensimmäisellä erikoiskokeella. Loeb ja kartanlukija Daniel Elena päättivät pysähtyä vaihtamaan renkaan ja menettivät aikaa runsaat kaksi minuuttia. Samalla rallin ykkössija vaihtui viidenteen tilaan.

Tallipäällikkö Pierre Budar harmitteli sitä, että yhdeksänkertainen maailmanmestaripari heitti aikaa turhaan hukkaan.

- Sebillä ja Danielilla oli ilmiömäinen aamu, kun he nousivat rallin kärkeen, mutta se muuttui pettymykseksi rengasrikon jälkeen. He joutuivat maksamaan kovan hinnan, kun he päättivät vaihtaa renkaan, koska muuten he olisivat päättäneet päivän kolmen parhaan joukossa, Budar arvioi.

Loeb myönsi suoraan, että hänen olisi pitänyt jatkaa ajamista tyhjenevällä kumilla renkaanvaihdon sijaan.

- Teimme virheen vaihtaessamme renkaan. En oikeastaan tiennyt sitä, kuinka hyvin nämä renkaat kestävät. Vaistomme sanoi väärin, ja se saattoi johtua kokemuksistamme erämaaralleissa. Olisimme menettäneet vähemmän aikaa ilman pysähdystä, mutta näin tässä kävi tällä kertaa, Loeb sanoi.

Loebin esitystä Meksikon MM-rallissa voi joka tapauksessa pitää uskomattomana, sillä 44-vuotias konkari on pystynyt haastamaan muut kuljettajat WRC-autolla, jolla hän ei ole aiemmin ajanut kilpaa.

- Sunnuntaina yritämme vielä nauttia mahdollisimman paljon ajamisesta ja päästä maaliin, Loeb suunnitteli.

Lue myös:

    Uusimmat