Latvala keskeytyksestään: Ehkä olen tehnyt jotain väärin elämässäni

Latvalan auton etupyörän ripustukset pettivät osumasta kiveen 1:38

Jari-Matti Latvala pisti Argentiinan MM-rallin keskeytyksensä epäonnen piikkiin.

Latvala oli loistavassa vauhdissa perjantaiaamun erikoiskokeilla, mutta päivän toisella pätkällä Toyota osui kohtalokkain seurauksin kiveen. Toyotasta hajosi jousitus, ja Latvala joutui lyömään hanskat tiskiin.

Latvala kertoi, että hänen nuotteihinsa oli merkattu kivi sisämutkaan heti mutkan alkuun. Osuma tuli vasta mutkan ulostulossa.

- Osuin johonkin, mutta en nähnyt siellä mitään. Etujousitus hajosi, ja tajusin samalla, että öljynpaineen varoitus on päällä. Sen jälkeen minun piti vain löytää turvallinen paikka auton parkkeeramiseen, Latvala kertasi.

- Se tästä rallista. Täällä on todella paljon kiviä – joskus on onnekas ja joskus ei. Minulla oli nyt epäonnea matkassa, Latvala lisäsi.

Latvala oli ennen Argentiinan rallia peräti 53 pistettä MM-sarjan kärkikuljettajaa Sebastien Ogieria jäljessä mestaruuskamppailussa. Nyt kärki on karkaamassa tavoittamattomiin.

- Tämä on todella turhauttavaa. Myös Miikka (kartanlukija Anttila) oli todella turhautunut keskeytyksen jälkeen. Hän tiesi, etten ajanut liian kovaa tai hyökännyt liikaa. Ehkä olen tehnyt jotain väärin elämässäni, koska olen kokenut näin paljon takaiskuja, Latvala naurahti.

- Tämä täytyy jättää nopeasti taakse. Yritetään saada auto kuntoon, jatkaa kilpailua lauantaina ja saada hyvä ajorytmi päälle, Latvala suunnitteli.

Latvala jakoi vuolaasti kiitoksia Toyota Yaris WRC -ajokilleen, joka toimi tuurilaisen mukaan kuin unelma keskeytykseen saakka.

- Tärkeintä tässä kaikessa on se, että auto on pirun nopea.

Lue myös:

    Uusimmat