Tallipomon lupailut roskakoriin? Kolmatta kautta ajavan F1-kuskin tulevaisuus uhattuna

AlphaTaurin Yuki Tsunodan F1-tulevaisuuden ylle on noussut tummia pilviä, Grandpx.news-sivusto uutisoi.

Tsunoda ajelee kuninkuusluokassa ja Red Bullin sisartallissa AlphaTaurilla kolmatta kauttaan. Otteet eivät ole kuitenkaan olleet häikäiseviä. Japanilainen jäi edeltävinä kahtena kautena selkeästi tuolloisen tallikaverinsa Pierre Gaslyn tasosta, ja vaikka Tsunoda on tuonut tällä kaudella AlphaTaurille sen toistaiseksi kaikki kolme pistettä, loistosta ei ole voinut puhua.

AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost ehti tosin jo lupailla 23-vuotiaalle japanilaiselle jatkoa.

– Näen ehdottomasti Yukin tiimissä ensi vuonna. Se on enemmän tai vähemmän jo sovittu, Tost sanaili Monzassa.

Kuviota mutkistaa, että Tost luopuu tehtävästään tallipäällikkönä ja siirtyy neuvonantajaksi tämän kauden päätteeksi. Tallipäälliköksi astuu Laurent Mekies, ja uusi toimitusjohtaja on puolestaan Peter Bayer, joka esitti tuoreeltaan seuraavat kommentit:

– Emme minun mielestäni voi jatkaa vain nuorten kuljettajien harjoittamista. Meidän täytyy pysyä kilpailukykyisinä, Bayer sanoi Grandpx.news-sivuston mukaan.

– Se tarkoittaa nykyään, että riveissä on kokenut ja nuori kuljettaja. Nuori kuljettaja voi oppia kokeneelta kuljettajalta, ja kokenut kuljettaja voi auttaa tiimiä.

Daniel (Ricciardo) on esimerkiksi auttanut meitä valtavasti auton asetusten kanssa. Olen siis vakuuttunut, että tarvitaan kaksi sellaista kuljettajaa.

Nuoria kuljettajia perinteisesti suosineella AlphaTaurilla on puhaltanut tällä kaudella turbulenssi. Tsunodan tallikaverina alkuvuoden ajanut alankomaalaistulokas Nyck de Vries sai lähteä kesken sesongin. Tilalle otettiin australialaiskonkari Ricciardo, joka tosin joutui äskettäin kolarin jäljiltä käsileikkaukseen, ja häntä on viimeisimmissä kisoissa tuurannut uusiseelantilaislupaus Liam Lawson.

"He päättävät ylempänä"

Grandpx.news pitää kyseenalaisena, täyttääkö Tsunoda nuoren kuljettajan ruutua riittävän hyvin, etenkin kun 21-vuotias Lawson "on tehnyt vaikutuksen" Tsunodan rinnalla.

Tsunodan omatkaan kommentit eivät luottavaisuutta puhkuneet.

– Olisi tietysti mukavaa, jos voisin jäädä Red Bull -perheeseen. Ollakseni rehellinen minäkään en kuitenkaan tiedä enempää. He päättävät tämän ylempänä, japanilainen sanoi.

– Voin ainoastaan keskittyä siihen, mitä he odottavat minulta, ja tuoda parhaita tuloksia. Yritän nyt lähinnä todistaa arvoni kuljettajana, en vain Red Bullille vaan myös muille tiimeille. Se on tavoitteeni tällä hetkellä.

Lue myös:

    Uusimmat