Alfa Romeosta kuuma kuskiväite

Kiinalainen F1-kuljettaja Guanyu Zhou väittää olevansa "hyvin lähellä" jatkosopimusta Alfa Romeon kanssa, Autosport kertoo.

Zhou, 24, ajaa formula ykkösissä ja Alfa Romeon tallissa toista kauttaan, tallikaverinaan suomalaiskuski Valtteri Bottas, jonka nykyisessä sopimuksessa on myös ensi vuosi. Zhoun jatko on kuitenkin katkolla, ja hänen on jo spekuloitu joutuvan hyvin mahdollisesti syrjään Alfa Romeolta. On puntaroitu, onko hänellä kasassa riittävän suurta rahoituspakettiakaan, jotta Alfa haluaisi vielä jatkaa kiinalaisen kanssa.

Kuskipaikasta on kilpailua. Potentiaalisina niminä pidetään F2-mestaria, Aston Martinin reservikuljettajaa Felipe Drugovichia ja Alfa Romeota jo viime vuonna testannutta Theo Pourchairea.

Zhoun mukaan hän on kuitenkin "hyvin lähellä" jatkosopimusta Alfa Romeon kanssa, vaikka asiassa on ollut viivästystä "vähän enemmän" kuin hän odotti. Viivästys johtuu kiinalaisen mukaan siitä, että hän on yrittämässä viimeistellä tiimin kanssa sopimusneuvottelujen "viimeiset yksityiskohdat".

– Kun puhutaan siitä, miksi et tee sopimusta, minulla ei ole antaa vieläkään vastausta. Neuvottelemme kuitenkin siitä ehdottomasti enemmän ja olemme yhä lähempänä valmista, Zhou sanoi.

– Olen iloinen, että saan olla yhdessä ja viettää yhä enemmän vuosia tämän tiimi kanssa. Tulevaisuus, jota kohti tiimi on menossa, on valoisa.

Alfa Romeosta tulee autojätti Audin tehdastalli vuonna 2026.

"Ei mitään syytä olla huolissaan"

Zhou myös sanoi, että hänellä on "henkilökohtaisia sponsoreita", eikä hän tiedä huhuista eikä koe, että sillä puolen olisi vajausta.

– Tämä ei ole kuin ensimmäinen Formula 1 -sopimus, jossa kaikki on tiimistä kiinni. Toinen on hieman yksityiskohtaisempi.

– Ei ole mitään syytä olla suuresti huolissaan. En koe, että siitä, mitä esitämme radalla, ei ansaittaisi jatkoa.

Zhoun mukaan jatkaminen Alfalla on hänen ensisijainen vaihtoehtonsa, mistä hän on "erittäin kiinnostunut", ja hän huomautti, ettei muita paikkoja ole myöskään paljon tarjolla.

Alfa Romeon johtaja Alessandro Alunni Bravi sanoi ennen kesätaukoa, että talli haluaisi jatkaa nykyisellä kuskikaksikollaan ensi vuonnakin.

Viime kaudella kokenut Bottas rökitti tulokkaana ajaneen Zhoun pisteissä 49–6. Tällä kaudella on ollut tasaisempaa, ja Bottas on kerännyt kuusi pistettä, Zhou neljä.

Lue myös:

    Uusimmat