Mainos

Tallipomo suuttui hylkäyksestä: "Renault ei noudattanut sopimusta"

2:19

Monzan F1-kisan tuloslista voi muuttua vielä, sillä Haas teki Romain Grosjeanin hylkäyksestä vastaprotestin. Haasin tallipomo Günther Steiner syyttää Renaultia myös sovittujen ehtojen rikkomisesta.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.25 ja 15.25
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Grosjean ajoi Monzassa toissa sunnuntaina maaliin kuudentena. Kisan jälkeen Renault jätti Grosjeanin auton pohjasta kuitenkin protestin ja kisatuomaristo totesikin Grosjeanin auton rikkoneen sääntöjä.

Steiner oli näreissään. Hänen mukaansa tallit olivat sopineet, että protesteja jätettäisiin vain ennen kisaviikonloppua, jotta ketään ei hylättäisi jälkikäteen. Renault kuitenkin protestoi vasta kisan jälkeen.

– Renault teki, mitä heidän tarvitsi, mutta moni kyseenalaistaa sen täällä sisäisesti ja siihen on oikeus, Steiner toteaa Racefans-sivuston mukaan.

Steiner painottaa, että olisi itse kunnioittanut tiimien keskinäistä sopimusta.

– Olisin toiminut samoin, kuten muut toimivat aiemmin. Mutta Renault halusi varmistaa, ettei kukaan nousisi heidän edelleen valmistajien pisteissä neljänneksi. Ja luulen, että he halusivat tehdä jotain, koska muuten he putoaisivat viidenneksi, Steiner täräyttää

Grosjeanin hylkäys vei Haasilta kahdeksan merkkimestaruuspistettä. Renault sai puolestaan kaksi lisäpistettä Carlos Sainzin noustua yhdeksänneltä sijalta kahdeksanneksi.

Palkintorahat jaetaan merkkimestaruussijoitusten perusteella. Grosjeanin menettämät pisteet saattavatkin olla miljoonien arvioisia.

Vastaprotestissaan Haas katsoo autonsa olleen sääntöjen mukainen, eikä talli hyväksy tuomariston ratkaisua.

– Mielestämme he tekivät väärän ratkaisun. Niin ajattelimme. Mutta en ole vetoomustuomioistuimessa, enkä voi päättää. Siksi arvioisin protestimme läpimenon mahdollisuuden olevan 50/50, kommentoi Steiner.

1:08

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja