Mainos

Tallinnassa kadonneen Arin ystävä: ”Puhelimen toiminta katoamisen jälkeen ihmetyttää”

Tallinnassa marraskuun lopulla kadonneen Ari Saarilammin etsinnät kaupungin edustalla olevasta vesistöstä ovat päättyneet.

Saarilammia oli etsimässä merestä kokenut suomalaisjoukko kymmenien tuntien ajan. Vahva epäilys on ollut, että Saarilammi olisi horjahtanut mereen satamassa. 

MTV Uutiset tavoitti Saarilammin ystävän Tero Niskasen, joka on tuntenut Arin toistakymmentä vuotta. Hän ei pidä mahdollisena, että Ari olisi hengissä.

-Mutta tärkeintä nyt olisi, että mies kuitenkin löydettäisiin.

Niskanen kertoo olevansa tyytyväinen siihen, miten Arin etsintöjä on suoritettu.

-Mutta on olemassa useita avoimia kysymyksiä, mitä haluaisin selvittää. Esimerkiksi Arin puhelin oli yhteydessä verkkoon vielä kaksi tuntia katoamisen jälkeen, vaikka asiantuntijan mukaan signaalit eivät kulje juurikaan veden pinnan alle, Niskanen pohtii.

Niskanen kertoo myös eräästä väitteestä, jonka mukaan Saarilammi olisi ollut Viking Linen laivassa, joka lähti katoamista seuranneena iltana 25.11. Tallinnasta Helsinkiin.

Arilla ei ollut sukulaisia, joten Niskanen on tiimin kanssa hoitanut käytännön asioita.

-Käytännön asioiden hoitaminen katoamisen jälkeen on ollut haastavaa. Eihän Arikaan voinut tietää, että matka päättyisi näin. Kyllä tässä on joka päivä katoamisen jälkeen näitä käytännön asioita hoidettu, olemme muun muassa tyhjentäneet Arin asuntoa.

Niskanen kertoo, että käytännössä Arin etsinnöissä ollaan nyt takaisin alkuruudussa ja kaikki tutkintalinjat ovat auki. Niskanen kertoo, että tiimi aikoo jatkaa etsintöjä jatkossa ilman julkisuutta.

-Sosiaalisessa mediassa ja lehdistössä asiaa on käsitelty hyvin ja antaisin tästä arvosanaksi 10-, mutta päätimme, että jatkossa etsintöjä on hyvä tehdä hiljaisuudessa.

2:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.