Tällaista on elää yli vuosikymmen ilman seksiä

Aina unelmien suhdetta ei löydy, vaikka sitä etsisi. Brittilehti paljastaa, millaista on elämä ilman seksiä.

– Päivät muuttuvat viikoiksi, viikot kuukausiksi ja kuukaudet vuosiksi. Ennen kuin huomaatkaan, olet elänyt hyvin kauan ilman seksiä. Tunnen oloni surulliseksi ja yksinäiseksi kun tajuan, miten kauan rakastelemisesta miehen kanssa on kulunut aikaa, Susan kuvaa.

Susan Wilson, 55, on elänyt ilman seksiä 17 vuotta; Shirley Yanez, 59, puolestaan 15 vuotta. Suzie Webster, 61, ei löytänyt uutta kumppania eron jälkeen ja on ollut seksittä 11 vuotta.

Daily Mailin mukaan yli 40-vuotiaista naisista 28 prosenttia elää selibaatissa. Seksittömyyttä tutki ravinnefirma.

Moni avioituu tai pariutuu kolmekymppisenä. Jos kumppania ei löydy, vaihtoehtoja on muutamia: jatkaa deittailua ja toivoa parasta, tai elää onnellisena sinkkuna.

– En puhu ihmisille siitä, kauanko olen ollut selibaatissa, koska häpeän. Se tuntuu epänormaalilta. Kerroin asiasta ystävälleni, ja hän näytti yllättyneeltä, Susan kuvaa.

– Kun kasvat normaalissa, keskiluokkaisessa perheessä ja vanhempasi ovat olleet onnellisesti naimisissa 60 vuotta, oletetaan, että asetut lopulta aloillesi ja saat lapsia jonkun sinua rakastavan miehen kanssa. Sitä ei koskaan tapahtunut.

Ei enää merkityksetöntä seksiä

Kohdun kasvaimesta kärsinyt Shirley puolestaan päätti, ettei enää harrasta seksiä miehen kanssa, ellei tämä ole valmis rakastamaan ja kunnioittamaan häntä. Hän haluaa opettaa seksin tärkeyttä myös nuorille tytöille.

– Seksi saa sinut tuntemaan olosi hyväksi hetken ajaksi, koska kehosi tuottaa hyvänolonkemikaaleja. Kun mies ei tekstaa tai soita seuraavana päivänä, olo ei enää ole hyvä, vaan käytetty, kuten minulla usein, Shirley kertoo.

– Arvostan itseäni aivan liikaa suostuakseni satunnaiseen seksiin. Minun täytyy hyväksyä, etten ehkä koskaan enää ole miehen kanssa.

Suzien tarina on erilainen. Hän kertoo rakastavansa seksiä, mutta kumppania ei avioeron jälkeen ole löytynyt.

Suzie elää platonisessa suhteessa nuoremman miehen kanssa ja pyörittää platoniseen ystävyyteen kannustavaa nettisivua.

– Elämme kilpailuyhteiskunnassa, jossa teet jotakin väärin, jos et saa sarjaorgasmeja tai näytä Barbielta ja Keniltä, Suzie kritisoi.

Elätkö sinä ilman seksiä? Kerro meille tarinasi!


Lue myös:

    Uusimmat