Tällaiset olivat O.J. Simpsonin viimeiset ajat – kunto kääntyi yllättäen huonompaan

O.J. Simpsonin pitkäaikainen asianajaja kertoo edesmenneen huippu-urheilijan ja näyttelijän viimeisistä ajoista Us Weeklylle.

Torstaina 11. huhtikuuta uutisoitiin, että entinen huippu-urheilija ja näyttelijä O.J. Simpsonon kuollut 76-vuotiaana. Simpsonin kuolemasta kerrottiin hänen X-tilillään julkaistussa postauksessa. Julkaisun on allekirjoittanut Simpsonin perhe.

– 10. huhtikuuta isämme Orenthal James Simpson antautui taistelussaan syöpää vastaan. Hän oli lastensa ja lastenlastensa ympäröimänä, julkaisussa kerrotaan ja pyydetään kunnioittamaan Simpsonin perheen yksityisyyttä suruaikana, julkaisussa lukee.

Simpsonin asianajaja Malcolm LaVergne valottaa Simpsonin viimeisiä aikoja Us Weekly -lehden haastattelussa. LaVergnen mukaan Simpson jätti elämänsä viimeisinä päivinä hyvästit läheisilleen ja nukkui lopulta pois kotonaan, kuten oli suunnitellut.

LaVergnen mukaan yksi Simpsonin viimeisistä toiveista olisi ollut saada lisää aikaa läheistensä kanssa.

– Ainoa asia, jonka kuulin hänen sanovan loppuvaiheessa oli, että hän olisi halunnut vain muutaman vuoden lisää. Hän halusi nähdä vanhimman lapsenlapsensa menevän kouluun. Se olisi ollut hänelle kirsikka kakun päällä. Mutta hän ei koskaan päässyt sinne asti. Mutta hän sai kaiken muun, LaVergne sanoo.

– O.J.:n sai loppuaikoina kaikkein onnellisimmaksi se, että hän oli isoisä ja sai nähdä lapsenlapsensa, viettää aikaa ja leikkiä heidän kanssaan.

Asianajajan mukaan lääkäri oli kertonut 5. huhtikuuta, ettei Simpsonilla ole enää paljon aikaa jäljellä. Lääkärin sanojen myötä Simpsonin läheiset alkoivat yksi toisensa jälkeen saapua hänen luokseen jättämään hyvästit.

Simpson sairasti LaVergnen mukaan eturauhassyöpää. LaVergne kertoo, että Simpson oli jo kerran selättänyt syövän, mutta se uusiutui.

LaVergnen mukaan Simpson oli "melko sairas" vasta elämänsä loppuaikoina. 

– Hän on vanhempi mies, joten syöpähoidot saavat sairastumaan muilla tavoilla. Hän sairastui keuhkokuumeeseen, ja sitten hän ei enää voinut tehdä kokeellisia asioita, LaVergne selittää.

LaVergnen mukaan Simpson ei halunnut kuolla sairaalassa, ja niinpä häntä saattohoidettiin loppuvaiheessa kotona. 

Simpsonin mieliala oli LaVergnen mukaan suhteellisen korkealla ennen hänen tilansa äkillistä heikkenemistä huhtikuun alussa. LaVergne kävi Simpsonin kanssa viimeisen "kunnollisen keskustelun" ennen pääsiäistä. Tuolloin Simpson LaVergnen mukaan "istui sohvallaan, joi olutta ja söi hyvää ruokaa". Simpson ei siinä hetkessä näyttänyt LaVergnen mielestä henkilöltä, joka tulisi pian kuolemaan.

LaVergne lähti keskustelun jälkeen Englantiin pääsiäisen viettoon. Palattuaan takaisin Yhdysvaltoihin oli Simpsonin kunto heikentynyt. 

– Näin hänet sinä perjantaina omin silmin, ja hän tuskin sai sanaa suustaan. Hän pystyi pyytämään vettä ja päättämään, haluaako katsoa naisten tennistä vai golfia. Mutta hän oli vain sängyssä ja lepäsi, LaVergne muistelee.

LaVergnen mukaan Simpson tuhkataan ja hänen perheensä suunnittelee hänelle muistomerkkiä.

Lue myös:

    Uusimmat