Mainos

Tällaisella laitteella maksukorttisi kopioidaan

Seppo Haaparanta - MTV3

Kymenlaakson poliisilaitos varoittaa huijareista, jotka kopioivat maksukorttien tietoja. Kuvan kopiointilaite löytyi maksulaitteesta kotkalaiselta Teboil-huoltoasemalta Merituulentie 1:ssä.

Teknisesti huijaus on toteutettu taitavasti. Käsitellyn maksulaitteen pystyy kuitenkin erottamaan käsittelemättömästä parin yksityiskohdan perusteella. Huijarien käpälöimästä laitteesta puuttuu sekä näppäimistöä peittävä suojasermi että yksi valodiodi laitteen yläreunasta.

Kuvan laite on suunniteltu sekä kopioimaan kortin magneettijuovan tiedot että tallentamaan tunnusluvun. Magneettinauha kopioituu automaattisesti, mutta tunnusluvun tallentumisen käyttäjä pystyy estämään suojaamalla numeron näppäilyn esimerkiksi kädellään.

Missä on keltainen Renault?

Rikokseen saattaa liittyä kuvan ulkomaalaisissa rekisterikilvissä oleva keltainen Renault-henkilöauto. Poliisi toivookin yleisöltä vihjeitä auton löytämiseksi.

Huomiota herättävän värinen auto on 90-luvun mallia. Auto on nähty tiistaina 10.2. sekä keskiviikkona 11.2. lähellä huoltoasemaa, josta kopiointilaite löytyi.

Havainnoista voi ilmoittaa Kymenlaakson poliisille numeroon 071 873 0331, 071 873 5440 tai 071 873 5541 tai sähköpostiosoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.