Tällainen on uusi Lauma-gameshow – Roope Salminen paljastaa, miten idea uutuussarjaan syntyi

0:50

Roope Salmisen ideoimassa ja juontamassa uudessa Lauma-gameshowssa pärjää, kun tietää mitä muut ajattelevat. 

Roope Salmisen juontama Lauma on räväkkä viihdeohjelma, jossa joukko panelisteja vastaa juontajan kysymyksiin. Pisteitä ei kuitenkaan saa olemalla oikeassa, vaan vastaamalla samalla tavalla kuin mahdollisimman moni muu. 

Vakiopanelistit ja vaihtuvat vieraat pääsevät punnitsemaan ihmiselämän merkittävimpiä kysymyksiä, kuten “Mikä on seksikkäin eläin?” tai “Kuka oikeasti tappoi JFK:n?” Ohjelmassa laumasieluus palkitaan ja poikkeusyksilöiltä tivataan perusteluita ryhmäpaineen hengessä.

Paras argumentti harvoin voittaa, paitsi tietysti pelin ratkaisevalla käänteisellä kierroksella. Ketkä kuuluvat laumaan ja ketkä jäävät yksinäisiksi susiksi? Uutuusohjelmaa juontava Salminen on myös ohjelmaformaatin isä. Laumaa on ensimmäisen kerran pelattu 10 vuotta sitten suosikkijuontajan kaveriporukassa.

– Pelissämme etsittiin suosituinta vastausta erilaisiin kysymyksiin. Kaveripiirissä pelistä tuli koko ajan suositumpi, ja lopulta siirsimme pelin pelattavaksi Whatsappiin. Pelasimme Laumaa viikoittain, ja aina sunnuntaisin paljastin pelaajille suosituimmat vastaukset. Huomasin että jopa ne, jotka eivät olleet sillä viikolla pelanneet, tulivat katsomaan vastauksien julkistuksen, naljailemaan ja kannustamaan muita pelaajia. Kun tajusin, että Lauman pelaaminen on hauskaa osallistujille sekä vähintään yhtä viihdyttävää peliä seuraaville, tiesin että tästä on tehtävä ohjelma, Roope Salminen kertoo Lauman syntyhistoriasta.

Roope kertoo kirjoittaneensa ensimmäisen oman formaattinsa jo 8-vuotiaana. Lauma on kuitenkin ensimmäinen, joka otti tuulta alleen.

– Yli 20 vuotta siihen meni, mutta tässä on nyt formaatti, johon uskon todella paljon, Salminen kiittelee.

Vakiopanelisteina ohjelmassa viihdyttävät Ernest Lawson, Heli Sutela, Köpi Kallio, Fathi Ahmed ja Shirly Karvinen. Paneeliin juontaja kertoo saaneensa juuri ne henkilöt, joita toivoikin.

– Sairaan hyvä fiilis on panelisteista! Mukaan haluttiin tuttuja kasvoja, mutta myös sellaisia kasvoja, joita ei olla vielä nähty tämän kaltaisissa viihdeohjelmissa. Meillä on monipuolinen ja freesi kattaus, Salminen kehuu.

Vakiopanelistien lisäksi ohjelmassa nähdään julkisuudesta tuttuja vierailevia kilpailijoita. Laumahenkeään mittaamaan saapuvat Minka Kuustonen, Viki Eerikkilä,Mikko Penttilä, Christoffer Strandberg, Karoliina Tuominen, Jethro Rostedt, Dennis Nylund, Eppu Salminen, Ripsa Koskinen-Papunen, Antti Tuomas Heikkinen, Sanna Stellan jaElias Salonen. Jokaisessa jaksossa on kolme vierasta.  

Tutustu vakiopanelisteihin:

FATHI AHMED

Järvenpäästä ponnistava stand up -koomikko Fathi Ahmed on tehnyt uransa puhumalla lavalla itsestään. Fathin harmiksi Lauman idea ei ole tietää, mitä Fathi Ahmed ajattelee, vaan mitä muut ihmiset ajattelevat. Ja toisin kuin Fathi, muut ihmiset eivät kaiken aikaa ajattele Fathi Ahmedia, vaikka Fathi epätoivoisesti värjääkin tukkansa erisävyisillä huomioväreillä.

KÖPI KALLIO

Jos joku ihmistyyppi on kansan pulssilla ja ajan hermolla niin aamuradion juontajat. Toisaalta aamuherätykset näyttävät väsyttäneen Köpi Kallion niin uuvuksiin, että käytössä on alle puolet aivokapasiteetista. Siitä voi toisaalta olla tässä porukassa vain hyötyä.

HELI SUTELA

Ammattinäyttelijänä Heli Sutela on onnistunut vakuuttamaan kaikki, että hän on ymmärtänyt pelin idean, vaikka eihän hän mitään ole ymmärtänyt. Heli yrittää vain tehdä täysin samalla tavalla kuin kaikki muutkin, ettei jäisi kiinni. Tämä on juuri se mistä Laumassa on kysymys, joten Heli tulle kisassa pärjäämään, tietämättä itsekään miksi.

SHIRLY KARVINEN

Shirly Karvinen tietää, ettei muiden ihmisten mielipiteistä kannata välittää, vaan täytyy rohkeasti tehdä omat päätöksensä. Hyvä idea elämässä, erittäin huono idea Laumassa. Mutta Shirlyllä on etulyöntiasema, sillä toisin kuin muut, hän on sentään joskus voittanut jotain merkittävää elämässään. 

ERNEST LAWSON

Jos Ernest Lawsonin naamaan ei ole väsähtänyt vielä Putouksen tai Talentin tai TTK:n aikana, niin tässä on siihen taas oiva mahdollisuus. Toisin kuin muut, Erkku ei mieti mitä muut panelistit ajattelevat. Erkku miettii, keitä he ovat, ja mitä he tässä ohjelmassa tekevät.

Lauma alkaa mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla keskiviikkona 10.11. klo 21 alkaen. Maksuttomassa mtv-palvelussa kauden kaikki jaksot julkaistaan kerralla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja