Tällainen on TUI:n uusi loistoristeilijä! Turun telakalta jo kuudes alus samalle varustamolle – laiva luovutettiin poikkeuksellisesti Saksassa, koska sen maali ei kestä kosketusta jään kanssa

0:45

Varustamo TUI Cruises on vastaanottanut uuden Turun telakalla rakennetun aluksen. Laivan luovutus tapahtui tänään poikkeuksellisesti Saksan Kielissä Turun saariston jäätilanteen takia. 

Uusi Mein Schiff 2 -ristelyalus on jo kuudes TUI Cruises-varustamolle Turun telakalla rakennettu alus. Alus on toistaiseksi laivasarjan viimeinen. 

Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer kertoo, että työ on ollut heille erittäin mielenkiintoista. Laivaa on uudistettu asiakaspalautteen pohjalta.

– Suunnittelua on kehitetty aiemmista. Moni laivan alueista, kuten pääravintolan ylimmän kerroksen Schau Bar ja perän "timantin" alla oleva ravintola-alue, on suunniteltu uudestaan, Meyer kertoo.

Tällä kertaa laiva seilasi ennalta sovitun mukaisesti Kieliin luovutusseremoniaan Turun saariston mahdollisen jäätilanteen takia.

Meyer Turku telakkayhtiön tiedottaja Tapani Mylly kertoo, että laivan vedenalaisen osan silikonimaali ei kestä kosketusta jään kanssa.

– Silikonimaali kyllä estää kasvuston syntymisen aluksen pohjaan, mutta se ei kestä kovaa jäätä. Koska alus ei jatkossakaan ole menossa jäisiin olosuhteisiin, tällaista pehmeämpää maalia on voitu käyttää, Mylly kertoo.

Uusi laiva on energiatehokas

Mylly kertoo, että laivassa ympäristöystävällisyys on kantavana voimana.

– Kaikki Meyer Turun telakan tämän sarjan alukset ovat 30-40 prosenttia energiatehokkaampia kuin muut vastaavan kokoiset alukset. Se on tietenkin myös asiakkaan etu, että laivat kuluttavat vähän polttuainetta.

Uusi Mein Schiff 2 -ristelyalus ui ensin Pohjanmerellä, josta se siirtyy Kanariansaarille. Myöhemmin aluksen voi nähdä myös Välimerellä, Norjan vuonoissa ja Itämerellä. 

– Se tulee viemään matkustajia hyvin laajalla akselilla, Mylly kertoo. 

Telakkayhtiö rekrytoi uusia

Laivojen lisäksi Meyer Turulla ollaan kehittämässä uudenlaista laivanrakennusta. Laaja tuotannon kasvuohjelma pitää sisällään yli 200 miljoonan euron investoinnit.

Toimilla Meyer Turku aikoo kaksinkertaistaa tuotantonsa nykytasosta seuraavan viiden vuoden aikana. Telakkayhtiö myös rekrytoi lisää työntekijöitä.

Meyer Turku Oy:n telakalla on 2 000 työntekijää ja se on erikoistunut erittäin vaativien, innovatiivisten ja ympäristöystävällisten risteilyalusten, autolauttojen ja erikoisalusten rakentamiseen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja