Tällä 25-vuotiaalla on hyvin vaikea psoriasis – eikä hän halua eroon siitä

Giorgia Lanuzza ei halua eroon psoriasiksestaan; hän ei tahdo piilottaa itseään, ja kannustaa muita naisia Facebook-ryhmän avulla.

Giorgia Lanuzzan iho on kauttaaltaan punainen. Naisella on vaikea psoriasis, joka voisi syödä itsetuntoa tai hankaloittaa elämää.

Lanuzza ei kuitenkaan halua eroon psoriasiksestaan; hän ei tahdo piilottaa itseään, ja kannustaa muitakin syleilemään itseään Facebook-ryhmän avulla.

25-vuotiaalla Lanuzzalla on ollut psoriasis 13 vuoden ikäisestä lähtien.

Psoriasis

  • Tulehduksellinen sairaus
  • Aiheuttaa oireita iholla ja nivelissä
  • Suomessa ihopsoriasista sairastaa noin 150 000 henkilöä
  • Yhtä yleinen miehillä ja naisilla
  • Ei tartu
  • Psoriasiksen aiheuttajaa ei tunneta
  • Puhekielessä sairautta kutsutaan ”psoriksi”

Lähde: Psori.fi

Videolla Lanuzza kertoo tajunneensa tilansa, kun hän menetti isänsä: traagisen tapahtuman jälkeen kyynärpäihin ja polviin ilmestyi laikkuja, jotka tuntuivat nuoresta naisesta vaikeilta.

Muutama vuosi sitten Lanuzza vieraili Thaimaassa. Hänen ihonsa oli voinut hyvin kuukausia, mutta matkallaan hän sai viruksen, joka vaikutti ihon kuntoon massiivisella tavalla. Lanuzzan iho muuttui yhdessä yössä. Nyt hän haluaa näyttää ihmisille, että psoriasis voi näyttää pahalta, mutta tilanne voi myös parantua. 

– Jos voin näyttää hyvältä kuvissani, muutkin voivat.

Toisinaan jopa 97 prosenttia Lanuzzan ihosta on punaisten pilkkujen peitossa. 

Valokuvaajana toimiva Lanuzza haluaa vähentää tilan aiheuttamaa leimaa, ja dokumentoi siksi elämäänsä. Hän on toiminut myös mallina psoriasis-voiteen mainoksessa. Perustamallaan Facebook-sivulla Lanuzza tarjoaa tietoa ja kuulee muiden tarinoita. 

– Haluan näyttää, että "vikojen" kanssa voi olla kaunis. Haluan ihmisten pitävän ihostaan. En halua eroon psoriasiksesta, nainen sanoo. 

Lisää asiaa itsetunnosta ja ulkonäöstä:


Lähde: AOP

Lue myös:

    Uusimmat