Taleban surmasi taas panttivangin

Vajaa viikko sitten sieppaajat tappoivat ensimmäisen kaappaamistaan eteläkorealaisista.

Taleban-liike on ilmoittanut ampuneensa taas yhden eteläkorealaisista panttivangeistaan ja jättäneensä hänen ruumiinsa tienpientareelle.

Liikkeen tiedottajaksi itseään kutsuvan Jusuf Ahmadin mukaan miespuolinen vanki tapettiin, koska Afganistanin hallitus ei ole suostunut heidän vaatimuksiinsa.

Sieppaajat vaativat Afganistanin hallitusta vapauttamaan talebantaistelijoita vastineeksi eteläkorealaisten vapauttamisesta.

Ahmadi uhkasi järjestönsä tappavan lisää panttivankeja jos vaatimuksiin ei edelleenkään suostuta. Tällä kertaa hän ei ilmoittanut uutta aikarajaa, johon mennessä asiasta pitäisi sopia.

Kiistaa vapauttamisjärjestyksestä

Tilannetta Kabulista käsin nimettömänä kommentoivan turvallisuusanalyytikon mukaan Afganistanin hallitus on jo neuvotellut talebanien kanssa näiden vaatimuksista. Neuvottelut ajautuivat kuitenkin umpikujaan, kun osapuolet eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, kumman pitäisi vapauttaa vankejaan ensin.

Talebanit sieppasivat kymmenen päivää sitten 23 eteläkorealaisen kristityn ryhmän Afganistanissa. Ryhmässä oli 18 naista ja viisi miestä.

Vajaa viikko sitten sieppaajat tappoivat ryhmänjohtajana toimineen miespuolisen pastorin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat