Mainos

Takuueläkettä haki liki 90 000 - suullinen hakeminen helpotti

Takuueläkkeen suullinen hakeminen on saanut hyvän vastaanoton ikäihmisten keskuudessa. Tähän saakka etenkin vanhusväestöltä on jäänyt etuuksia hakematta, koska tukien hakeminen koetaan liian vaikeaksi.

88 000 takuueläkehakemuksesta tehtiin suullisena 14 000 hakemusta. Kela pohtii suullisen hakemisen ulottamista takuueläkkeen lisäksi muihinkin etuuksiin.

Eläkeläiset kehuvat eläkkeen suullista hakemista:

- Erittäin hyvä asia. Ei tarvita mitään todistuksia tai muita vastaavia. Hakija saa välittömästi tietää mikä on tilanne, toteaa eläkepäiviään viettävä Paavo Laukkonen.

Monimutkaisten papereiden täyttely tai verkkohakeminen koetaankin liian vaikeiksi.

- Se on varmasti iäkkäälle ihmiselle täysin mahdotonta jos ei saa mistään asiantuntija-apua, kertoo Ykspihlajan Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Mikko Vehniäinen.

Kelan etuuksia vaille jää vuosittain arviolta 10-15 prosenttia kansalaisista, jotka eivät osaa hakea heille kuuluvia tukia. Mukana on etupäässä ikäihmisiä ja maahanmuuttajia.

- Tämän etuuden kohdalla meidän on helppo tarkistaa hakemukseen tarvittavat asiat suullisesti asiakkaan kanssa yhdessä ja toimia siinä asiakkaan puolesta kynänä ja täyttää suullinen hakemus, kommentoi apulaisjohtaja Heikki Poutanen Keski-Pohjanmaan Kelasta.

Paraikaa selvitetään, missä muissa etuuksissa suullinen hakeminen voisi toimia.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu Kokkolasta (Seitsemän uutiset 10.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.