Taksinkuljettaja puukotti matkustajaa Helsingissä – Taksiliiton toimitusjohtaja järkyttyi: "Jos varustautuu teräaseella töihin, niin on aivan väärät eväät tähän työhön"

7:06
Taksiuudistuksen korjaussarja saa kannatusta – minkälaisia toimenpiteitä on tehtävä, että taksi-ala saadaan ruotuun?

Poliisi epäilee, että matkustaja joutui riidan päätteeksi taksinkuljettajan tapon yrityksen kohteeksi torstaina Helsingissä. Taksiliiton toimitusjohtaja ei muista koskaan kuulleensa vastaavanlaisesta teosta.

Helsingin poliisi kertoi tänään perjantaina, että tunnuksettoman taksin kuljettajaa epäillään matkustajan tapon yrityksestä.

Poliisin mukaan ulkomaalaistaustainen kuljettaja oli puukottanut matkustajaa riidan päätteeksi Helsingin Jakomäessä torstaina. Puukotuksen uhria puolestaan epäillään taksikuskin pahoinpitelystä.

Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen häkeltyi kuullessaan tilanteesta.

– Ihan järkyttävää! Onhan tämä ihan karmea tilanne, riippumatta siitä kummin päin se tapahtui, hän toteaa.

Koskinen kertoo, että vuosien varrella jokunen kuljettaja on syyllistynyt jonkin tyyppisiin asiakkaiden väärinkohteluihin, mutta hän ei ole koskaan ennen kuullut mistään tämän kaltaisesta.

– Näin suuressa mittakaavassa ei väkivaltaa ole koskaan ollut, hän sanoo.

– Ylipäänsä, jos kuljettaja varustautuu puukolla tai teräaseella töihin lähtiessään, niin hänellä on aivan väärät eväät taksinkuljettajan työhön.

Ei mittavaa ongelmaa

Kuljettajien takseissa kohtaama väkivalta on yleisempää kuin matkustajien kohtaama, mutta yleisesti ottaen takseissa ei Koskisen mukaan ole väkivaltaa juurikaan mihinkään suuntaan.

– Minkäänlaista mittavaa ongelmaa ei ole minun korviini kantautunut.

Jossain määrin yleisempi ilmiö ovat aika ajoin päätään nostavat juoksutaksit.

Sen tyyppistä tietoa liiton korviin ei ole kuitenkaan kantautunut, että kuskit olisivat joutuneet myöskään mitenkään erityisen usein varkauksien kohteeksi.

– Totta kai tämä on epäkiitollinen työ. Kun ollaan yksin töissä työaikaan ja monesti, varsinkin silloin yöaikaan, asiakkaat saattavat olla alkoholin tai muiden aineiden vaikutuksen alaisena ja silloin aina sattuu ja tapahtuu. Mutta ei mitään erityisen vakavaa tai erityisen paljon, hän kertoo.

"Luottamus taksiin on kärsinyt"

Koskinen toteaa, että yleisesti ottaen taksimarkkinoilla on ollut viime aikoina melko kireä tunnelma. Sitä ovat aiheuttaneet niin taksiuudistus kuin korona-aikakin.

– Tunteet on kaikilla aikalailla pinnassa. Surkeaa, surullista ja valitettavaa, että näin on.

Koskisella ei ole mitään faktatietoa asiasta, mutta hän uskoo, että pari vuotta voimassa ollut taksiuudistus on vaikuttanut taksien luotettavuuteen.

– Luottamus taksiin on kärsinyt. Se johtuu yleisellä tasolla siitä, että matkustajien ja kuljettajien kunnioitus toisiaan kohtaan on vähentynyt puolin ja toisin. Jos ei luoteta taksiin, niin syntyy sellainen ajatus, että minäkin saan asiakkaana käyttäytyä huonosti, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja