Taksikuskin taposta epäilty mies vangittiin – epäillään uusista rikoksista

Puolustusvoimien ajoneuvo osallisena Tampereen kuolonkolarissa – tältä auto näyttää 0:49
Puolustusvoimien ajoneuvo osallisena Tampereen kuolonkolarissa – tältä auto näyttää

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut 20-vuotiaan miehen epäiltynä Tampereella viikonloppuna tapahtuneesta taksikuskin taposta. 

Käräjäoikeus vangitsi parikymppisen miehen todennäköisin syin epäiltynä taposta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, ampuma-aserikoksesta sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. 

Vangitsemisen yhteydessä selvisi, että miestä epäillään myös uusista rikoksista, joiden epäillään tapahtuneen Hämeenlinnassa. Näitä rikoksia ovat: moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, palvelusrikos ja sotilaan sopimaton käyttäytyminen.

Kaikkien rikosten epäillään tapahtuneen viime viikon lauantaina 9. maaliskuuta.  

Aluksi miestä epäiltiin törkeästä kuolemantuottamuksesta, mutta poliisin ja syyttäjän välisen neuvottelun tuloksena tutkintanimike muutettiin epäillyksi tapoksi.

MTV Uutisten tietojen mukaan miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa. 

Poliisi: Ei yrittänyt välttää tömäystä

Keski-ikäinen taksinkuljettaja kuoli lauantaina rajussa onnettomuudessa Tampereella, kun epäilty törmäsi Puolustusvoimien ajoneuvolla liikennevaloissa seisseeseen taksiin huomattavalla nopeudella.  

Puolustusvoimien mukaan sen henkilöstöön kuuluva mies oli ottanut auton luvatta käyttöönsä Hattulan panssariprikaatista.

Poliisin selvityksen perusteella päihtynyt kuljettaja ei osoittanut merkkejä jarruttamisesta, väistämisestä tai pyrkimyksestä välttää törmäystä. 

Syytteen nostamisen määräpäivä 28. toukokuuta. 

 

Lue myös:

    Uusimmat