Takatalvi jyllää eri puolilla Suomea – etelässäkin sataa lunta yön aikana, ajokeli monin paikoin liukas

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, miltä lähipäivien sää näyttää.

Takatalvi on näyttänyt kynsiään Etelä-Suomea myöten tänään tiistaina.

– Sateita tulee vielä monin paikoin maan etelä- ja keskiosassa. Runsaimpien sateiden painopiste on Suomen itäosassa, kertoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

– Sää kylmenee yön aikana ja sade tulee kaikkialla pääosin lumena. Paikoitellen etelässäkin voi jäädä lunta maahan, mutta kyse on ainoastaan maksimissaan sentistä tai parista.

Maan keskiosassa, Jyväskylästä itään päin, lunta voi tulla vielä huomisenkin aikana laajalti viidestä kymmeneen senttiä. Lännessä on pääosin poutaa.

– Keskiviikon loppuiltaan asti voi paikoin sadella. Torstainakin voi tulla heikkoja lumisateita idässä, mutta muuten on poutaisempaa. Lännestä alkaa vahvistua korkeapaine, Jokela sanoo.

Torstaina on lämpötilan puolesta melko koleaa.

– Keskiviikkona on lämpötila lähes koko maassa pakkasen puolella, ainoastaan etelässä ja länsirannikolla on keskiviikkona vähän plussaa. Torstaina on pari astetta lämpimämpää, meteorologi toteaa.

Viikonloppuna Suomen ylle vahvistuu korkeapaine.

– Päivät alkavat lämmetä, mutta öisin on pakkasta suuressa osassa maata. Päivälämpötilat alkavat kohota etelässä sunnuntaihin mennessä 5–10 asteen välille ja pohjoisessakin viiden asteen vaiheille.

Lue myös:

    Uusimmat