Takana pidennetty viikonloppu ja silti väsyttää? Näillä vinkeillä saat lisää potkua työpäivään

0:46

Pidennetyn viikonlopun jälkeen olo voi tuntua vetelältä. Vireystilaa voi kuitenkin kohentaa syömällä hyvin, juomalla riittävästi sekä liikuskelemalla hieman työpäivän aikana.

Katso ylläolevalta videolta, miten voit saada enemmän aikaan töissä.

1) Syö hyvin

Ravitsemusneuvoja Charlotte Stirling-Reed kertoo Huffington Post -sivustolle, että ruoka vaikuttaa valtavasti vireystasoon. Sen vuoksi ei kannatakaan jättää aterioita väliin. Kipitä siis lounaalle tänäänkin.

Myös ruoan laadulla on merkitystä. Esimerkkejä täyttävistä ruoista ovat puurot, täysjyväviljat, pähkinät ja siemenet. Hedelmiä ja vihanneksia on syytä syödä runsain määrin, sillä niistä saa niin vitamiineja kuin nestettäkin.

2) Liikuskele päivän aikana

Väsyneenä olisi houkuttelevaa vain röhnöttää paikallaan, mutta liikkuminen työpäivän aikana tekee olon virkeämmäksi. Vuonna 2012 tehdyn mukaan tutkimuksen mukaan pienet liikuntapyrähdykset, kuten kävely tai venyttely saivat testattavien olon tuntumaan töissä vähemmän nihkeältä.

3) Juo paljon – vettä

Töissäkin kannattaa muista juoda vettä, vaikka kahvi tai tee ovatkin houkuttelevia vaihtoehtoja. Britannian terveysviranomaisten mukaan kofeiinipitoiset juomat voivat saada kehon tuottamaan virtsaa nopeammin, joten ne eivät ole paras keino huolehtia kehon nestetasapainosta. Urheilu- ja energiajuomissa taas saattaa olla runsaasti kaloreita ja niiden sisältämä sokeri tekee pahaa hampaille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja