Takana huonosti nukuttu yö? Näillä kikoilla pirteämmäksi

Tuntuuko siltä, ettet lähde käyntiin millään? Kokosimme vinkkejä, joilla voit tehdä päivästäsi väsyneenäkin edes vähän helpomman.

– Avaa kaihtimet heti noustuasi. Luonnonvalo herättää sisäisen kellosi, vaikka ei olisikaan aurinkoinen päivä.

– Hoida ihoasi. Hyvinvoiva iho saa ilmeen näyttämään pirteämmältä. Kevyt kuorinta parantaa pintaverenkiertoa ja kirkastaa ihoa. Huuhdo silmiäsi kylmällä vedellä ja käytä mielellään kofeiinia sisältävää silmänympärysvoidetta.

– Aloita päiväsi paljon proteiinia sisältävillä ja täysjyvätuotteilla, älä epäterveellisillä herkuilla, koska nopeat hiilihydraatit saavat verensokerin heittelemään.

– Päiväunet ovat hyvä tapa auttaa jaksamaan, mutta jos nukkuminen ei ole mahdollista, kokeile rentoutumista. Keskity ajattelemaan kehosi lihasryhmiä vuorollaan vähintään 15 sekuntia. Mieti vain sitä, miltä lihaksissa tuntuu, äläkä mitään muuta.

– Älä kulauta mukillista kahvia alas kerralla vaan siemaile sitä päivän mittaan vähän kerrassaan esimerkiksi termosmukista. Niin kofeiini vaikuttaa tasaisemmin ja saa sinut pysymään pirteämpänä. Älä kuitenkaan juo kahvia enää kolmen jälkeen iltapäivällä, jotta yöunet eivät kärsi.

– Nestehukka aiheuttaa väsymystä, joten muista juoda riittävästi vettä. Erityisen virkistävää on kylmä vesi.

– Väsyneelle vaikein aika päivästä on iltapäivällä yhden ja kolmen välillä. Yritä irtautua töistäsi ulos kymmenen minuutin kävelylle tai kävele edes sisällä. Liikkuminen virkistää sydämen, aivojen ja lihasten toimintaa.

– Älä mene väsymyksestä huolimatta nukkumaan aiemmin kuin tuntia ennen normaalia nukkumaanmenoaikaasi äläkä herää yli tuntia myöhemmin kuin normaalisti, sillä säännöllinen uni virkistää parhaiten.

Lue myös:

MTV3Makuja:

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

AVA / Leenastiina Simola

Lähde: Health

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja