Mainos

Takaisku Trumpille: Maahantulokiellot jäihin tuomaripäätöksellä

1:27

Yhdysvalloissa liittovaltion tuomarin päätös on jäädyttänyt väliaikaisesti presidentti Donald Trumpin asettamat maahantulokiellot seitsemän muslimimaan kansalaisille.  

Kyseessä on toistaiseksi ankarin kolaus Trumpin hallinnon ajamille väliaikaisille maahantulokielloille Libyasta, Syyriasta, Somaliasta, Jemenistä, Sudanista, Iranista ja Irakista.  

Washingtonin osavaltiossa Seattlessa toimivan tuomari James Robartin päätös on voimassa heti koko Yhdysvalloissa.  

– Kukaan ei ole lain yläpuolella, ei edes presidentti, sanoi Washingtonin osavaltion syyttäjänlaitoksen johtaja Bob Ferguson päätöksestä.  

Päätös tehtiin sen jälkeen, kun Ferguson valitti maahantulokielloista vedoten muun muassa siihen, että ne rikkovat maahanmuuttajien perustuslaillisia oikeuksia ja kohdistuvat erityisesti muslimeihin. 

Washingtonin ohella monissa muissa osavaltioissa liittovaltion tuomarit ovat linjanneet Trumpin maahantulokieltoja vastaan, mutta seattlelaistuomarin päätös on näistä toistaiseksi laajamittaisin. 

Washingtonin kuvernööri Jay Inslee kutsui päätöstä suureksi voitoksi, mutta totesi samalla, etteivät ponnistelut maahantulokieltojen kumoamiseksi ole vielä ohi.  

Trumpin hallinto ei toistaiseksi ole kommentoinut päätöstä.  
Yhdysvallat on perunut 60 000 viisumia sen jälkeen kun presidentti Trump viikko sitten määräsi seitsemän muslimimaan kansalaisille maahantulokiellon.  

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.