Mainos

Trumpin hallinto pyytänyt korkeinta oikeutta palauttamaan maahantulokiellon voimaan

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto on pyytänyt Yhdysvaltain korkeinta oikeutta palauttamaan kuutta muslimienemmistöistä maata koskevan maahantulokiellon voimaan.

Asiasta kertoneen oikeusministeriön tiedottajan Sarah Isgur Floresin mukaan ministeriö on varma, että presidentti Trump toimii lain puitteissa asettaessaan matkustuskiellon. Kiellon oli määrä tulla voimaan maaliskuussa, mutta Havaijilla toimiva liittovaltion tuomari jäädytti kiellon koko maassa vain muutamaa tuntia ennen kuin sen piti tulla voimaan.

Kielto koskee Irania, Jemeniä, Libyaa, Somaliaa, Sudania ja Syyriaa. Trumpin alkuperäinen maahantuloa koskeva asetus koski myös Irakia.

Edeltäjästään lievennetty maahantulokielto estää kuuden muslimienemmistöisen maan kansalaisten tulon Yhdysvaltoihin 90 päivän ajaksi sekä kaikkien pakolaisten saapumisen maahan 120 päiväksi.

Trump allekirjoitti alkuperäisen, myös voimakasta kritiikkiä maailmanlaajuisesti herättäneen maahantulokieltoasetuksen tammikuussa. Liittovaltion tuomari kuitenkin jäädytti kiellon, ja valitustuomioistuin piti aluetuomarin päätöksen voimassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.