Takaisku Ruotsille – Frida Karlsson jää sunnuntain kisasta sivuun

Frida Karlsson hiihtää Tobalchissa lauantaina, mutta jättää sunnuntain viestin väliin.

Frida Karlsson tekee tänään paluun pienen tauon jälkeen Toblachin maailmancupissa, kun hän hiihtää naisten 10 kilometrin vapaan väliaikalähtökilpailuun. Maailmancupia johtava ruotsalainen ei panosta matkaan tällä kertaa kovin paljon.

– Tämä on välikilpailu minun osaltani. En aio antaa painoarvoa tulokselle, vaan jatkan kisan jälkeen harjoittelua, Karlsson sano Aftonbladetin mukaan.

Karlsson sairasteli Tour de Skin jälkeen eikä ole ollut maailmancupissa mukana sen jälkeen. Nyt hän voi hyvin.

– Sairastuin. Sitä ei tapahdu minulle juuri koskaan, mutta kun tulen sairaaksi, on se todella paha, Karlsson selittää.

Naisen päätavoite on muiden hiihtäjien tavoin tällä kaudella Planican MM-kisat, jotka alkavat jo tämän kuun lopussa. Karlsson keskittyykin jo täysillä MM-laduille, eikä sen vuoksi hiihdä sunnuntain viestiä, joka on ohjelmassa Toblachissa.

– Se on todella ikävää. Minusta viestihiihto on hauskaa, kun saa kisata myös muiden puolesta. Nyt minun on kuitenkin keskityttävä MM-kisoihin ja tehtävä suunnitelma sen pohjalta, Karlsson sanoo.

Karlsson on lähes varma nimi Ruotsin viestijoukkueessa Planicassa. Sunnuntaina valmennusjohdolla onkin oiva mahdollisuus katsoa, ketkä muut ansaitsevat paikan viestijoukkueessa.

– Saatamme laittaa potentiaalisia ehdokkaita vastakkain samalle osuudelle. Tämä on loistava tilaisuus tällaiseen, Ruotsin naisten maajoukkuevalmentaja Stefan Thomson sanoo.

– Tiedämme, millä tasolla Frida menee, kun hän on kunnossa.

Ruotsilla on Karlssonin poissaolosta huolimatta kovat niput kasassa, sillä se pääsee kasaamaan joukkueensa seuraavasta kahdeksasta hiihtäjästä: Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Johanna Hagström, Moa Ilar, Moa Lundgren, Emma Ribom, Jonna Sundling ja Linn Svahn.
Lue myös:

    Uusimmat