Ruotsin hiihtomaajoukkueella karmea kriisi – usealla supertähdellä terveyshuolia

6:00
Videolla Tulosruudun juttu Suomen ja Venäjän hiihtomaajoukkueiden viimeisimmästä selkkauksesta.

Ruotsin hiihtomaajoukkue on pahan kriisin keskellä. Joukkueen tähdistä Frida Karlssonilla on Radiosportenin mukaan ylikuntoa ja Linn Svahnilla on olkapäävamma. Sen lisäksi joukkuetta kohtasi ruokamyrkytysepisodi.

MM-kisat käynnistyvät 23. helmikuuta. Ruotsissa on paraikaa käynnissä maan mestaruuskilpailut ja Norjan tähden Therese Johauginkin tällä kaudella kaatanut Linn Svahn joutuu jättämään huomisen 15 kilometrin kilpailun väliin olkapäävamman takia.

– Linnillä oli lauantaisen kaatumisen jälkeen ongelmia olkapäänsä kanssa ja hän on ollut tutkimuksissa, Ruotsin hiihtoliitto kertoo tiedotteessaan.

Svahn on liiton tiedotteen mukaan aloittanut kuntoutuksen.

– Kaikki sujuu hyvin, mutta minun ei kannata ottaa riskiä tulevien MM-kisojen vuoksi, Svahn sanoi.

Ruotsalaistähti uskoo olevan loukkaantumisestaan huolimatta täysin valmis MM-kisoja varten.

Viime vuoden MM-kisoissa Seefeldissä loistanut Frida Karlsson on puolestaan kärsinyt ylikunnosta. Hän jätti väliin Tour de Skin ja palasi Falunissa kisaladulle. Tuloksena oli 13. ja 9. sija. Ulricehamnin kisaviikonlopun Karlsson jätti jälleen väliin.

Maajoukkueen lääkäri Per Andersson sanoo, että Karlssonin rasitusmäärää olisi pitänyt säätää aiemmin.

– Se on selvää, että asiat olisi pitänyt hoitaa toisella tapaa. Meillä on hänelle suunnitelma, joka toivon mukaan auttaa häntä olemaan hyvässä kunnossa MM-kisoissa, Andersson sanoo.

Calle Halfvarsson on myös kärsinyt terveyshuolista sekä vaikean paluun kokenut Charlotte Kalla. Kolminkertaisen olympiavoittajan hiihtovauhti ei ole ollut kohdillaan ja hän on kärsinyt myös selkäongelmista. Ruotsin pakkaa hämmensi entisestään Anna Dyvikin voittama maan mestaruus. Dyvik oli aiemmin kertonut, että häntä ei valittaisi MM-kisakoneeseen mukaan.

Hiihtolajien MM-kilpailut käydään Saksan Oberstdorfissa 23. helmikuuta - 7. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja