Mainos

Taiwanin pääministeri ilmoitti erostaan

Sun olisi ollut vaikeaa jatkaa pääministerinä hönen hävittyään puolueensa presidenttiehdokkuusvaalit. Taiwanin presidentti on hyväksynyt pääministeerin eroanomuksen.

Taiwanin pääministeri Su Tseng-chang on ilmoittanut eroavansa. Hänen eroilmoituksensa tuli vain muutama päivä sen jälkeen, kun hän hävisi puolueensa presidenttiehdokkuusvaalit.

Su sanoi lehdistötilaisuudessa, että presidentti Chen Shui-bian oli hyväksynyt hänen eronsa. Sun seuraajasta ei ole vielä tietoa.

Analyytikoiden mukaan Sun olisi ollut vaikeaa jatkaa pääministerinä vaalitappion jälkeen. Puolueen presidenttiehdokkuudesta käytiin katkera taistelu, ja pääministerinä Sulla olisi ollut velvollisuus auttaa hänet voittanutta Frank Hsiehiä tämän presidentinvaalikampanjassa.

Taiwanin pääministeri on vaihtunut jo kuusi kertaa sen jälkeen, kun presidentti Chen astui virkaansa vuonna 2000. Oppositiojohtaja ja opposition presidenttiehdokas Ma Ying-jeou kritisoi Sun eropäätöstä. Man mielestä toistuvat pääministerinvaihdokset haittaavat politiikan jatkuvuutta ja sitä kautta maan kehitystä.

Taiwanissa järjestetään presidentinvaalit ensi vuonna.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.