Taiteilija maalaa upeita, valtavan kokoisia taideteoksia lumeen Venäjällä – aluksi ihmiset luulivat miehen myrkyttävän koiria ruiskuillaan

Taiteilija maalaa upeita, valtavan kokoisia taideteoksia lumeen Venäjällä – aluksi ihmiset luulivat miehen myrkyttävän koiria ruiskuillaan 2:18
Taitelija maalaa uusia teoksia lähes päivittäin, videolta näet, mitä kaikkea hän on tehnyt.

Taiteilija Ivan Volkov maalaa valtavan kokoiselle kankaalle, nimittäin lumeen. 

Moskovan lähellä Protvinon kaupungissa asuvan Volkovin teokset ovat noin 30–40 metrin kokoisia. Ensimmäiset teokset nähtiin kaupungissa joulukuun lopussa. 

Ohikulkijoiden reaktiot Volkovin työhön olivat aluksi hyvin skeptisiä. Monet pelkäsivät, että Volkovin tarkoitus on myrkyttää koiria erikoisella ruiskullaan. Volkov kantaa maalia selässään kymmenen litran kokoisessa säiliössä ja ruiskuttaa värin lumeen suuttimella. 

Nyt ohikulkijat ihailevat Volkovin työtä. Teoksia nähneet kutsuvat niitä mielenkiintoisiksi ja täysin erikoislaatuisiksi. 

Volkov on valmistunut Moskovasta valtion taideakatemiasta. Hänen lumeen tekemänsä taideteokset vaativat ajan hengessä etäisyyttä – ei sosiaalista, vaan visuaalista. Teoksia ihaillakseen pitää olla korkealla tai kuvata niitä dronella. 

Lumi sulaa ja sitä myötä myös teokset häviävät. Se ei kuitenkaan haittaa Volkovia, joka näkee työnsä merkitykset enemmän filosofisena. Lisäksi hän voi tehdä koko ajan uutta taidetta, koska talvea on vielä monta viikkoa edessä. 

Lue myös:

    Uusimmat