Taifuuni pakotti jälleen suurevakuointeihin Kiinassa

Prapiroon on kuudes kauden pyörremyrsky Etelä-Kiinassa. Tänä vuonna maassa on kuollut yli 1400 ihmistä taifuunien seurauksena.

Kiinassa on jouduttu jälleen tänään evakuoimaan kymmeniätuhansia ihmisiä, kun Prapirooniksi ristitty taifuuni iski maan etelärannikolle.

Filippiineillä kuusi ihmistä surmannut pyörremyrsky kiersi Hongkongin ja Macaon kautta Guangdongin maakuntaan. Yangjiangin kaupungista evakuoitiin yli 50 000 ihmistä.

Liikenne alueella joutui kaaokseen. Monin paikoin jouduttiin keskeyttämään lennot sekä juna- ja laivaliikenne. Hongkongissa 10 000 matkustajan matkasuunnitelmat muuttuivat lentoliikenteen pysähdyttyä myrskyn ajaksi. Tuulet puhalsivat 17 metriä sekunnissa Hongkongissa saakka, vaikka taifuuni kulki 300 kilometrin päästä.

Meteorologit odottivat mantereella satavan 18 senttiä vettä muutaman seuraavan päivän aikana. Viranomaiset varoittivat myös tulvista ja maanvyörymistä.

Prapiroon on kuudes kauden pyörremyrsky Etelä-Kiinassa. Punaisen Ristin mukaan tänä vuonna Kiinassa on kuollut yli 1400 ihmistä taifuunien seurauksena.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat