Mainos

Taifuuni lähestyy Filippiinejä – satojatuhansia evakuoitu

Filippiineillä on evakuoitu jopa 750 000 ihmistä lähestyvän Melor-taifuunin tieltä.


Viranomaisten mukaan taifuuni iskee Filippiinien pääsaaren Luzonin keskiosiin tänään ja voi aiheuttaa rankkasateiden lisäksi tulvia ja maanvyöryjä. Taifuuni Melor on nimetty Filippiineillä Nonaksi. 

– Myrsky näyttäisi suuntaavan juuri ja juuri Manilan eteläpuolelle. Ehkä pääkaupunki säästyy kovimmilta tuulilta, mutta tosi rankkoja sateita on tulossa Filippiineille. Pahimmin taitaa kärsiä itärannikko, arvioi myrskyn reittiä MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Maan sisäisistä lennoista 40 on peruttu, koulut suljettu ja kalastusalukset ja muut veneet ovat pysytelleet satamissa. Taifuunin pelättiin hetken ajan olevan voimakkuudeltaan lähellä hirmumyrsky Hayiania, joka iski Filippiineille vuonna 2013. Hayian surmasi jopa 8 000 ihmistä.

Viranomaiset ovat evakuoineet 750 000 ihmistä kolmen eri maakunnan alueelta. AccuWeatherin meteorologi Adam Douty kertoo, että myrsky heikkenee ennen osumistaan mantereelle.

– Melor on aika kompakti taifuuni, joten se estää laaja-alaiset tuhot. Melor on myös heikentynyt superhirmumyrskyluokasta, mutta silti se on vaarallinen niin ihmisille kuin omaisuudelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.