Voimakas Molave-taifuuni riepottelee Filippiinejä, tuulenpuuskat voivat kohota jopa 40 metriin sekunnissa – tältä paikan päällä näyttää nyt

1:00
Näin pahasti Molave-taifuuni kurittaa Filippiinejä – katso video hirmumyrskyn ytimestä.

Hirmumyrsky iski ensimmäiseksi maan eteläosaan yön aikana, minkä jälkeen se on edennyt koko maahan.

Molave-taifuunin on mitattu pauhaavan yli 30 metrin sekuntivauhdilla. Puuskissa tuulen nopeus on voinut kohota jopa 40 metriin sekunnissa.

Voimakkaat sateet, tulvat ja tuulet ovat aiheuttaneet isoja tuhoja maan kylissä. Myrskyn tieltä on jouduttu evakuoimaan kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Toistaiseksi kolmentoista henkilön tiedetään olevan kateissa. Heistä kaksitoista on kalastajia, jotka uhmasivat merta viikonloppuna merenkäynnin rajoituksista huolimatta. Henkilövahingoista ei ole tietoa.

Molaven uskotaan etenevän tiistaiaamuna pois Filippiineiltä, josta sen on ennustettu matkaavan Vietnamiin.

Vietnamin pääministeri Nguyen Xuan Phuc on kehottanut maakuntia ja kaupunkeja valmistautumaan taifuunin saapumiseen maahan. Vietnamin hallitus on vaatinut maakuntia ja kaupunkeja laatimaan suunnitelmat yli miljoonan ihmisen evakuoimiseksi.

Kyseinen taifuuni on seitsemästoista taifuuni, joka iskee Filippiineihin tänä vuonna. Edellinen trooppinen myrsky iski maahan vasta viime viikolla. Tällöin myrsky nimeltä Saundel aiheutti laajamittaisia tulvia Quezonin maakunnassa.

Filippiinit on yksi maailman eniten luonnonkatastrofeille alttiista maista maantieteellisen sijaintinsa vuoksi. Maahan iskee noin 20 taifuunia vuodessa. Toistaiseksi tappavin iski maahan vuonna 1981, jolloin noin 20 000 ihmistä sai surmansa.

Lähteet: Reuters, AP

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja