Tähän hedelmään kannattaa tutustua – mangosta on moneksi!

Mango on pienten lasten äideille tuttu lähinnä lastensoseista, mutta monipuolinen mango sopii niin jälkiruokiin kuin pääruokiinkin myös aikuisille. Lisäksi mangossa on paljon tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Omenat, päärynät ja melonit saattavat olla monelle tutumpia hedelmiä, mutta myös mango on tutustumisen arvoinen tapaus. Mangon kivennäisaineet säilyvät suurimmaksi osaksi senkin jälkeen, kun hedelmät on poimittu parempaan talteen. Mango on vähäkalorinen, mutta siinä on paljon tärkeitä kivennäisaineita ja vitamiineja.

113 grammassa mangoa on muun muassa liki 200 milligrammaa kaliumia ja 12 milligrammaa magnesiumia. Lisäksi mango sisältää runsaasti kuitua, A-vitamiinin esiastetta eli karoteenia sekä C-vitamiinia.

Monipuolisena hedelmänä mango sopii mainiosti esimerkiksi salaatteihin, broileri- ja sianliharuokiin sekä lukuisiin jälkiruokiin. Soseutettuna mango sopii vaikkapa jäätelön kastikkeeksi, mutta myös kastikkeeksi pääruokiin.

Kypsää mangoa säilytetään viileässä, noin 13–15 asteen lämötilassa. Liian kylmää mango ei siedä. Kotona paras paikka säilyttää tätä hedelmää on jääkaapin vihanneslaatikko.

Vinkki: Kypsän mangon tunnistaa siitä, että se tuntuu pehmeältä kevyesti painettaessa. Raaka hedelmä kypsyy huoneenlämmössä noin viikossa, muovipussissa vielä nopeammin.

(MTV3)

Kokeile näitä reseptejä:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja