Tabermann patistaa suomalaismiehet tekemään kotitöitä

Kansanedustaja ja runoilija Tommy Tabermann on tyytyväinen, että suomalaismiehen malli on muuttumassa. Miehet eivät enää - välttämättä - ole jurottajia, jotka eivät puhu, pussaa tai puhdista. Lamakin voi yllättäen tehdä hyvää parisuhteelle.

− Ei ole olemassa yhtä "suomalaista miestä". Se hieman sovinistinen perusmalli taitaa olla jo vähemmistössä. Mies on myös nykyään paljon tasa-arvoisempi kuin pari sukupolvea sitten.

Jos maailman halutaan enemmän onnea, on miesten Tabermannin mielestä syytä oppia tekemään kotitöitä.

− Kaikki tutkimukset osoittavat, että mitä enemmän parisuhteissa on tasa-arvoa, sitä enemmän niissä on aistillista rakkautta. Eli sitä enemmän rakkautta, mitä enemmän jaetaan kotitöitä.

Runoilija-kansanedustaja muistuttaa myös ikääntyviä miehiä kotitöiden tärkeydestä.

− Moni mies ei ole tottunut siivoamaan tai laittamaan ruokaa. Mutta jos nainen sairastuu, on miehen hyvä osata kotitöitä. Jos haluaa selvitä elämässä ilman laitosta, ovat vaatteiden peseminen, ruuan laittaminen ja siivoaminen tärkeitä taitoja, Tabermann sanoo.

Fyysiset työt ovat kuitenkin vain yksi puoli. Miesten pitäisi osata ottaa oppia myös henkisellä puolella naisista.

− Pitää myös uskaltaa osoittaa hellyyttä sanoin ja teoin. Pitää vähemmän luottaa siihen aggressiiviseen miehen, josta usein puhutaan, kun puhutaan "oikeasta miehestä".

Lamasta voi löytyä parisuhteen onni

Tabermann ei kuitenkaan missään nimessä toivo, että miesten ja naisten erot häipyisivät.

− Hyvä ero naisten ja miesten välillä olkoon ikuinen! Tasa-arvo ei merkitse sitä, että meistä tulisi samanlaisia, Tabermann sanoo.

Hänen mielestään suomalaismiesten ei tarvitse tuntea pelkoa siitä, että heistä olisi tulossa liian feminiinejä.

− Eivät kaikki miehet eivät tykkää räplätä auton moottoreita. Se, että minä korjaan aterian jälkeen pöydän ja tiskaan tiskit, ei tee minusta feminiiniä. Eivät esimerkiksi mieskokit ole minusta kauhean feminiinejä, Tabermann muistuttaa.

Vaikka parisuhteissa ollaan koko ajan menossa parempaan suuntaan, on tasa-arvon kanssa vielä paljon tekemistä.

− Paljon on tekemistä ja paljon on harhoja. Eniten minua huolestuttaa se, ettei meillä ole tarpeeksi aikaa toisillemme.

Tabermann kaivaakin ässän hihasta. Hän näkee lamassa mahdollisuuden parisuhdeonneen.

− Useinhan sanotaan, ettei ihmisillä ole töiden takia aikaa toisilleen. Jos lama on nyt kurittanut niin, että aikaa on nyt enemmän, kannattaa se käyttää hyödyksi. Aika on parempi käyttää niin, ettei istu tuopin ääressä murehtimassa vaan olemalla yhdessä. Sieltä se voima tulee, Tabermann valistaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja