Taavi Sundell oli juuri saapunut kotiin, kun kilometrien päässä Beirutissa räjähti: "Kuulosti ensin lentokoneelta, sitten ikkunat räjähtivät – paniikissa juoksimme vessaan"

Suomalainen Taavi oli juuri saapunut Beirutin kotiinsa, kun räjähti – näin hän kertoo pelottavista hetkistä 6:01
Beirutissa asuva Taavi Sundell kertoo videolla oman kokemuksensa räjähdyksestä.

Suomalaisen Taavi Sundellin perhe oli vain muutaman kilometrin päässä voimakkaasta Beirutin räjähdyksestä. Suurinta huolta tilanteessa aiheutti pelko mahdollisesta uudesta räjähdyksestä.

Suomen Lähi-idän instituutin tutkija Taavi Sundell oli juuri saapunut töistä kotiin, kun Beirutissa räjähti. Massiivinen räjähdys vaurioitti kolmen kilometrin päässä sijaitsevaa Sundellin perheen kotia.

– Istuttiin tuossa vaimon ja 4-vuotiaan pojan kanssa olohuoneen sohvalla ja mietittiin, että mitä sitä illalla tekisi.

– Ensin me kuultiin sellainen ääni, mikä meidän korvaan kuulosti siltä, että lentokone olisi lentänyt yli. Siitä ei mennyt montaa sekuntia, kun sitten räjähtivät ikkunat sisälle. Siitä sitten paniikissa juoksimme vessaan, muistelee Sundell.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Sundell kertoo, että eniten tilanteessa pelotti epätietoisuus räjähdyksen lähteestä.

– Siinä hetki meni peläten, että räjähtääkö uudestaan.

Tilannetta seurattiin televisiosta ja puhelimista

Perhe siirtyi seuraavaksi vessasta ulkosalle. Siellä he näkivät alakerrassa asuvan vuokranantajansa, jonka luokse he menivät seuraamaan tilannetta.

– Alakerrassa televisio pistettiin päälle ja kaikki ottivat puhelimet esiin. Kaikki alkoivat seuraamaan ja viestittelemään. Yritimme saada käsitystä siitä, mitä oli tapahtunut.

Sundell muistaa helpottuneensa, kun saapui epäilys siitä, että kyse olisi onnettomuudesta.

Alueen rakennuksia vaurioitui

Vaikka räjähdys tapahtui kilometrien päässä Sundellin asuinalueesta, oli alue silti vaurioitunut pahoin. Sundell kertoo, että kadut olivat täynnä lasinsiruja ja parvekkeet olivat notkollaan.

– Mitä nyt on nähnyt kuvia ja mitä tässä ulkona naapurustossa on nähnyt, niin se, että meillä meni ikkunat tarkoittaa, että meillä kävi tuuri. Selvittiin aika pienellä vahingolla kuitenkin.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Sundell muutti perheineen Beirutiin tammikuussa 2019. Tuona aikana he eivät ole kokeneet mitään vastaavaa.

– Ei ole jokapäiväistä tällainen itselle, niin olihan se aika sokkikin varmaan.

– Ehkä eniten yritetään tänään saada pojan ajatukset muualle. Meillä on 4-vuotias poika, joka on valitettavasti sen ikäinen, että tajusi jo, että nyt tapahtui jotain ihmeellistä ja ikävää, toteaa Sundell.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat