Beirutin räjähdys jättänyt satojatuhansia kodittomaksi – silminnäkijä: "Talouskriisi, korona, hallitus täynnä varkaita ja nyt tämä – en tiedä, nouseeko maa enää tästä"

Järkyttävät videot Beirutin räjähdysalueelta – neljä vuotta kaupungissa asunut Anna Savolainen kertoo, millaisella alueella tuho tapahtui 5:30
Katso myös video: MTV Uutiset Live haastatteli Beirutissa vuosia asunutta suomalaista räjähdyksestä.

Beirutin räjähdys jätti kodittomaksi ainakin 300 000 ihmistä. Aineelliset vahingot ovat 3–5 miljardia dollaria.

Satama-alueella eilen tapahtunut räjähdys on tuhonnut ainakin puolet kaupungista. Räjähdys tappoi ainakin sata ihmistä ja liki 4 000 loukkaantui. Raivaus- ja pelastustyöt ovat kesken, joten uhriluku tulee todennäköisesti vielä nousemaan.

Kahta tytärtään sairaalassa hoidattamassa ollut Rami Rifai, 38, oli lohduton.

– Libanonissa on aikaisemminkin koettu synkkiä aikoja, mutta ei tällaista. Olemme keskellä talouskriisiä, hallitus on täynnä varkaita ja sitten on vielä koronavirus. En uskonut, että tilanne voisi muuttua enää pahemmaksi, mutta en tiedä, nouseeko maa enää tästä, Rifai sanoi.

– Kaikki, jotka pystyvät, yrittävät lähteä maasta, ja niin teen minäkin, Rifai jatkoi kyyneliään nieleskellen.

Kiinteistövälittäjä Johnny Assaf sanoi menettäneensä onnettomuudessa kaiken paitsi henkensä.

– Näin ensin sienipilven, ja sen jälkeen räjähdyksen voima lennätti minut toimiston toiselle puolelle, missä löin pääni printteriin. Sairaassa pääni tikattiin ilman puudutusta, ja tikkauskin jäi kesken, koska koko ajan sinne tuotiin vakavammin loukkaantuneita. Näin ihmisten kuolevan edessäni, Assaf kertasi.

Libanonilainen L'Orient-Le Jour -lehti kuvasi otsikossaan tapahtumia lyhyesti maailmanlopuksi.

Lue myös:

    Uusimmat