Mainos

Taas uusi tapaus brittifutiksen lapsiseksiskandaalissa – 71-vuotias epäilty käveli itse poliisiasemalle

Tuorein tapaus brittijalkapalloa ravistelevassa lasten seksuaalisessa hyväksikäytössä on tullut ilmi Pohjois-Irlannissa. 

Skotlannin ja Pohjois-Irlannin jalkapallossa pitkään toiminut 71-vuotias Jim McCafferty käveli tänään itse poliisiasemalle Belfastissa Pohjois-Irlannissa. 

– Hänet pidätettiin epäiltynä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista Pohjois-Irlannissa, kertoi Deirdre Bones Belfastin poliisista Guardian-lehden mukaan.

Toimi suurseura Celticissä 

McCafferty oli toiminut muun muassa skotlantilaisessa suurseura Glasgow Celticissä pelaajien varusteiden ja pelivälineiden huoltajana. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tiedossa, missä seurassa epäilty teko tai teot olisivat tapahtuneet. 

Eilen toinen glasgowlainen seura, Patrick Thistle, ilmoitti, että se oli antanut vuonna 1992 potkut hyväksikäytöstä epäillylle fysioterapeutille. 

Myös Walesissa poliisi tutkii epäilyjä.

Englannissa epäillään satoja tapauksia 

Viime viikkoina erityisesti Englannin jalkapallomaailmaa on alkanut ravistella useita syytöksiä alaikäisten pelaajien seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hyväksikäytön kohteeksi joutuneena ensimmäinenä julkisuuteen tuli marraskuun puolivälissä Buryssä, Crewessä ja Sheffield Unitedissa pelannut Andy Woodward, 43. 

Englannin jalkapalloliiton mukaan tällä hetkellä 350 ihmistä sanoo tulleensa hyväksikäytetyksi nuorena pelaajana.

Epäilysten alla on kaikkiaan 50 ammattilais- ja amatööriseuraa, Chelseasta, Manchester Citystä ja Newcastlesta Queens Park Rangersiin, Charltoniin ja Peterborough Unitediin. 

Tunnetuimpia julkisuuteen tulleita pelaajia on Southamptonissa 1986-2002 maaleja tehtaillut Matthew le Tissier. Hänen mukaansa seurassa nuorisovalmentajana toiminut Bob Higgins antoi hänelle "alastonhierontaa".

Uskonkasteita kotiammeessa

1990-luvun alussa Higginsiä syytettiin lasten hyväksikäytöstä, mutta syyte hylättiin tuomarin päätöksellä.

Vuonna 1997 nimettömänä pysytellyt nuori pelaaja syytti televisiodokumentissa Higginsiä seksuaalisesta hyväksikäytöstä Peterboroughissa. Higginsistä oli jo tuolloin tullut evankelinen kristitty, ja tv-dokumentin mukaan hänellä oli tapana antaa kasteita nuorille pelaajille kotiammeessaan.  

Sama henkilö, joka haluaa yhä pysyä nimettömänä, sanoo nyt olevansa raivoissaan siitä, että Higginsin on annettu toimia jalkapallossa kaikki nämä vuodet. Higgins kiistää kaikki syytökset.

Jalkapalloliitto lupaa selvittää

Poliisi tutkii epäilyjä eri puolilla Englantia. Englannin jalkapalloliitto sanoo myös selvittävänsä epäilyt siitä, ovatko liiton työntekijät tienneet tapauksista ja onko niitä hyssytelty. 

– En osaa sanoa, onko tapauksia peitelty, mutta epäilen sitä, sanoo liiton toimitusjohtaja Martin Glenn

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan vuonna 2003 jalkapalloliitto luopui lasten suojelemiseen tähtäävän toimintalinjansa perusteellisesta uudistamisesta. 

Osa seuroista on nyt käynnistänyt omat selvitykset. Lisäksi jalkapalloliiton kanssa vuosituhannen vaihteesta lähtien yhteistyötä tehnyt Child Protection in Sport Unit -järjestö tekee vielä oman riippumattoman tarkastuksen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.